Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
Oradea s-a impus în două din douăSportPictures.eu
16 Apr 2014

Oradea s-a impus în două din două

Disputate marţi 15 aprilie la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu” din Oradea, primele meciuri de polo pentru desemnarea campioanei şi stabilirea locului 5 în ierarhia naţională s-au încheiat cu victoria echipelor locale, CSM Digi Oradea învingând Steaua cu 9-6 şi Crişul Oradea dispunând de AMEFA Arad cu 12-3.

 

În meciul vedetă, poloiştii de la CSM Digi Oradea au început cu dreptul seria jocurilor finale, elevii antrenorului Dorin Costrăş impunându-se la o diferenţă de trei goluri în faţa bucureştenilor de la Steaua, făcnd astfel un prim pas în adjudecarea celui de-al optulea titlu naţional consecutiv. Începutul a fost echilibrat, cu bucureştenii marcând primul gol şi cu un prim sfert încheiat la egalitate, 2-2. Sfertul secund a aparţinut steliştilor, care au marcat două goluri primind doar unul, astfel că la pauza mare s-a intrat cu avantajul de un gol al oaspeţilor, scor 4-3.

După pauza mare, gazdele şi-au revenit şi în sfertul trei au marcat de două ori, fără să primească gol, iar în ultimele opt minute au fost şi mai eficienţi, înscriind de patru ori şi primind doar două goluri în schimb. Astfel, s-a terminat 9-6 pentru orădeni, pe reprize 2-2,1-2,2-0,4-2, ceea ce le conferă acestora un minim avantaj în desfăşurarea viitoare a finalei, disputată după sistemul cel mai bun din 5 partide. 

 

Au jucat:

CSM Digi: G. Pijetlovic şi D. Creţu - portari; T. Negrean 1 gol, N. Diaconu 1, M. Chioveanu 1, A. Popoviciu 1, C. Alexa, V. Ciupic 2, A. Creţu 1, Gh. Dunca 1, R. Georgescu 1 şi A. Freundlich. Antrenor: Dorin Costrăş.

Steaua: M. Drăguşin şi M. Florea - portari; B. Giuclea, M. Gheorghe 1gol, T. Barbaric 1(1), C. Cotrău, P. Popescu, G. Deacu, M. Nastran 2, D. Teohari, D. Robu şi R. Gospodinov 1. Antrenor: Ionuţ Angelescu.

 

În acelaşi bazin s-a disputat şi prima întâlnire (sistemul fiind acelaşi, cel mai bun din 5 jocuri) dintre Crişul Oradea şi AMEFA Arad, în vederea stabilirii ocupantei locului 5 în campionat.

După un meci dominat copios de gazde, rezultatul final a fost pe masură, tabela arătând 12-3 pentru Crişul, pe reprize, 4-0,2-0,1-2,5-1, un start bun pentru câştigarea play-out-ului

Marcatori Crişul: Szabo - 4 goluri, Oros - 3 goluri, Olcean, Barbu, C. Alb, Paleacu şi Covats - câte 1 gol.

Marcatori AMEFA Arad: R. Furj - 2 goluri şi Băltean - 1 gol.

 

În disputa pentru locurile 3-4, echipa Dinamo Bucureşti, s-a impus după un meci controlat aproape în totalitate, cu scorul de 9-6 (2-0, 3-2, 3-2, 1-2) în faţa formaţiei Sportul Studenţesc. Jocul, disputat tot marţi dar de data aceasta în Bazinul Floreasca din Capitală, cu ”studenţii” în postura de gazde, a fost primul din seria de cinci a duelului pentru medaliile de bronz.

Alte știri din Polo