Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Oină
Oina, recunoscută prin lege ca sport naționalSportPictures.eu
07 Iul 2014

Oina, recunoscută prin lege ca sport național

Federația Română de Oină a anunțat recunoașterea prin lege a oinei ca sport național românesc. Această recunoaștere a devenit oficială prin Legea nr. 96 din 01.07 2014, pentru completarea Legii educației fizice și sportului nr 69 din 2000. Prin acest act normativ, oina a fost recunoscută ca fiind sportul național al României. Legea nr. 96 din 01.07 2014 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 496 din 03.07 2014, act normativ prin care oina este introdusă în programul național denumit Redescoperă oina. 

În cadrul acestui program, Federația Română de Oină va desfășura activități care să conducă la promovarea și practicarea oinei, ca sport național al României. Prin legea respectivă se prevede posibilitatea sprijinirii Programului național Redescoperă oina de către stat, structuri ale administrației centrale, organizații neguvernamentale și de structuri ale administrației locale, în vederea promovării și practicării jocului de oină ca sport național al României. 

Alte știri din Oină