Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Oeiras: Irina joacă în penultimul actBogdan Iordache / Mediafax Foto
01 Mai 2014

Oeiras: Irina joacă în penultimul act

Irina Begu continuă evoluția foarte bună la Oeiras, în cadrul probei de simplu a Portugal Open, calificându-se în semifinalele turneului! Jucătoarea noastră a trecut astăzi de elvețianca Timea Bacsinszky, ocupantă a locului 165 WTA.

A fost o întâlnire între două jucătoare venite din calificări, dar diferența de locuri dintre Irina și adversara sa din sferturi și-a spus în cele din urmă cuvântul. Compatrioata noastră, locul 117 WTA, a știut să gestioneze mai bine momentele importante ale jocului și a tranșat întâlnirea în două seturi – 6-3, 7-6.

După ce a început cu un break și un rebreak, primul set continuă cu ghemuri adjudecate pe propriul serviciu până în ghemul 7, când Irina face un nou break, apoi duce la 4 seria de ghemuri consecutiv câștigate și închide setul.

Elvețianca devine mai agresivă în actul secund, reușind să facă break în ghemul 3 convertind a treia minge de break pe care și-a construit-o. Irina a știut să își dozeze concentrarea și efortul pentru a face rebreak-ul în ghem scurt, după ce în ghemul anterior se disputaseră nu mai puțin de 14 puncte. Nici elvețianca nu cedează, reușind un nou break la capătul unui ghem disputat, dar Irina revine din nou egalând scorul la 3. Se merge apoi cap la cap și se intră în tiebreak, unde echilibrul se păstrează până la 6-6. Bucureșteanca reușește să-și facă serviciul și duce scorul la 7-6, moment în care Bacsinszky nu rezistă presiunii și cedează punctul decisiv pentru încheierea meciului.

Irina se califică, astfel, în prima semifinală de simplu a sezonului, unde o va întâlni pe Carla Suarez Navarro, jucătoarea spaniolă ce ocupă locul 15 în ierarhia WTA și principala favorită a turneului.

Alte știri din Tenis de câmp