Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Oeiras: Cadanțu spune ”stop”Alexandru Dobre / Mediafax Foto
29 Apr 2014

Oeiras: Cadanțu spune ”stop”

Având o adversară de calibru și cu multă experiență, Alexandra Cadanțu s-a recunoscut învinsă în primul tur al tabloului de simplu al fetelor de la Oeiras, Portugalia. Roberta Vinci, italianca de 31 de ani clasată pe locul 20 în ierarhia WTA, a dispus de compatrioata noastră în trei seturi – 6-2, 4-6, 6-1 – în aproximativ două ore de joc.

Diferența în primul set a fost făcută în ghemurile 6 și 7. La scorul de 3-2 pentru Vinci, Alexandra are două șanse de a-și câștiga serviciul, dar până la urmă italianca reușește break-ul. Spre deosebire, în ghemul următor Alexandra are o șansă de break, însă Vinci revine și duce scorul la 5-2, avantaj decisiv pentru a închide apoi setul printr-un nou break la 15.

Românca începe mai bine setul secund și se detașează la 2-0, după care urmează o serie de 6 ghemuri câștigate pe serviciul adversarei. Ghemurile 9 și 10 reintră în normal și fiecare își face serviciul, Alexandra valorificând acum break-ul din debutul setului și închizând setul în favoarea sa.

Urmează o cădere a Alexandrei, care nu reușește să câștige niciunul dintre cele trei ghemuri pe propriul serviciu pe care le-a avut în setul decisiv, iar Vinci este prea experimentată să nu profite de șansele oferite. Una dintre explicațiile înfrângerii de astăzi a Alexandrei constă în numărul extrem de mare de duble greșeli comise de ea, 18, față de numai 2 ale italiencei. Raportul punctelor câștigate a fost de 89 la 64 în favoarea lui Vinci, dar rezultatul final al meciului putea fi altul în cazul în care Cadanțu reducea numărul dublelor greșeli.

În situația dată, Alexandra părăsește Oeiras cu un cec de 2.100 USD.

Alte știri din Tenis de câmp