Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Oeiras: Begu continuă cu stilAFP / Mediafax Foto
30 Apr 2014

Oeiras: Begu continuă cu stil

Meci entuziamant al Irinei Begu contra estoniencei Kaia Kanepi, locul 23 WTA, la Portugal Open! La capătul unei adevărate încleștări ce a durat 2 ore, Irina a dispus de Kaia în două seturi – 6-4, 7-5.

Irina începe foarte bine meciul și reușește un break în ghemul 3, după care își adjudecă serviciul relativ ușor. Estonianca revine treptat câștigând un ghem alb, după care începe să pună presiune pe Irina și își procură o primă minge de break, anulată însă de jucătoarea noastră. Irina răspunde presiunii cu un joc consistent și reușește break-ul în ghemul 7, dar tot după un ghem lung este nevoită apoi să cedeze rebreak-ul după ce a avut o minge de set. Kanepi își recapătă încrederea și se apropie la 5-4 pentru Irina, dar românca nu lasă să scape ocazia de a închide setul pe propriul serviciu la a treia șansă de a-și adjudeca serviciul.

După ce a început tumultos, cu trei break-uri consecutive, setul secund pare a fi sub controlul Irinei, care reușește în ghemul 6 să anuleze adversarei sale trei mingi de break. Tabela păstrează până la 5-4 avantajul de un break al româncei, dar Kanepi își joacă bine ultima șansă de a rămâne în joc și face break-ul pentru a egala pe tabelă. Irina rămâne bine pe picioare și face rebreak, după care intră la serviciu. Kanepi pare să facă față jocului pe contre și se detașează în ghem la 0-40, dar Irina revine magistral și încheie partida la al doilea avantaj în favoarea sa. Este o victorie importantă, obținută în stil de jucătoare de top, ce îi oferă accesul Irinei în al doilea sfert de finală din acest an.

Elvețianca Timea Bacsinszky, ocupantă a locului 165 WTA, este adversara Irinei din sferturi. Venită ca și compatrioata noastră din calificări, Bacsinszky a reușit să o elimine în primul tur pe Samantha Stosur în două seturi și are 2-1 scorul întâlnirilor directe cu Irina, însă ultimul meci a avut loc în 2012 și victoria a fost de partea bucureștencei.

Alte știri din Tenis de câmp