Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
O remiză cât o victorieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Mar 2016

O remiză cât o victorie

Tricolorii au obținut o remiză importantă în compania Spaniei, campioana Europei fiind eclipsată la Cluj de o națională a României ce a arătat determinare, calitate și inteligență în joc. Cu un Stanciu sclipitor, ”unsprezecele” trimis în teren de Anghel Iordănescu a avut o serie de ocazii de poartă care ar fi putut face diferența pe tabelă.

Adi Popa, în vervă pe flancul drept, a avut prima ocazie în minutul 7, dar șutul său de la marginea careului lui Casillas a trecut pe lângă poartă. Tătărușanu este pus la încercare la capul lui Bartra și pătrunderea lui Pedro, ambele în minutul 10, apoi în minutul 27 Nolito îi dă palpitații la șutul său, deviat în corner de unul dintre fundașii tricolori. Imediat după aceasta Stanciu începe dialogul său cu Casillas, portarul spaniol respingând șuturile trimise pe spațiul porții de decarul naționalei în minutele 28 și 33, ultimul cu un reflex de senzație, îndepărtând balonul de la rădăcina barei din dreapta sa.

Pique ne-a dat emoții în minutul 47, dar șutul său din apropierea colțului careului mic a fost direct în brațele lui Tătărușanu și am răsuflat ușurați. Momentul de dominare spaniolă s-a terminat rapid, cei cinci jucători tricolori de la centrul terenului preluând inițiativa grație unui presing eficient. ”Săgeata” Andone a plecat din strună în minutul 56, lansat bine de Stanciu, dar șutul său nu a prin cadrul porții. Spaniolii nu au arătat consistența și efervescența etalată în alte partide ale lor și nu au putut emite pretenții la victorie. O singură fază discutabilă a fost în minutul 87, când arbitrul francez Ruddy Buquet a lăsat jocul să continue la o intervenție a lui Săpunaru la Fabregas, iar spaniolii au cerut penalty.

S-a încheiat România - Spania 0-0, un rezultat de moral ce extinde la 14 seria invincibilității tricolorilor.

 

România (antrenor Anghel Iordănescu): Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Dr. Grigore, St. Filip - Pintilii (min. 90+1 Ropotan), Hoban - Ad. Popa (min. 61 Torje), N. Stanciu (min. 85 Sânmărtean), Stancu (min. 67 A. Ivan) - Andone (min. 74 Rusescu)

Spania (antrenor Vicente del Bosque): Casillas - Mario Gaspar, Bartra, Pique (min. 52 Nacho),   Alba - Koke, Sergi Roberto (min. 60 Fabregas) - Pedro (min. 67 Mata), Silva (min. 79 Morata), Nolito (min. 46 Isco) - Paco Alcacer (min. 60 Aduriz)

Alte știri din Fotbal