Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
O oră de fotbal-spectacol pentru tricoloriRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Nov 2020

O oră de fotbal-spectacol pentru tricolori

România a învins Belarus în unica partidă amicală disputată în 2020 după ce elevii lui Mirel Rădoi au etalat un fotbal-spectacol timp de 60 de minute, dar au încasat trei goluri în ultima treime a jocului pe fondul relaxării și a numeroaselor schimbări.

Pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, cea care a găzduit a 12-a partidă a echipei naționale, tricolorii au debordat în ofensivă și au punctat de patru ori în prima repriză în fața unui adversar modest. Așezați în teren într-o formulă 3-4-3 foarte ofensivă, băieții noștri au mutat centrul de greutate al jocului în jumătatea de teren a adversarilor, supus permanent unui presint sufocant. Lucru îmbucurător, golurile au venit după faze fixe, capitol la care am suferit în ultima perioadă, iar din perspectiva ultimelor două meciuri oficiale ale anului primim o doză de optimism din partea băieților. Prima reușită a venit în minutul 11, Mitrea fiind prezent la întâlnirea cu balonul centrat de Răzvan Marin la 6 metri în urma unei scheme la o lovitură de colț, reluarea sa cu capul învingându-l pe Chichkan, ieșit târziu dintre buturi. Opt minute mai târziu Naumov îl faultează în careu pe Puscas și arbitrul a indicat punctul cu var, de unde Răzvan Marin a transformat cu siguranță, reușind primul său gol la națională după o pauză de patru ani. Nedelcearu a schimbat tabela pentru 3-0 în minutul 31 tot după un corner, de această dată centrarea aparținându-i lui Florin Tănase, balonul fiind deviat decisiv de Mogoș, iar scorul pauzei a fost stabilit de Pușcaș chiar înainte de pauză tot în urma unei scheme din corner, pasa decisivă aparținându-i lui Nedelcearu.

Fundașul lui AEK Atena și-a trecut în cont dubla în minutul 55 când a urmărit în careul advers un balon respins greu în față de Chichkan după un șut de la 20 de metri al lui Florin Tănase. A urmat schimbarea tripletei din atac și o relaxare dată de scorul de pe tabelă, iar oaspeții au profitat imediat. Lipsa de concentrare la un corner din minutul 63 i-a permis lui Kendysh să trimită în plasă din interiorul careului mic, apoi în minutul 80 o gafă a lui Mitrea i-a permis lui Bakhar să rămână singur cu Lazar și să reducă din diferență. Titularul Astrei a reparat o altă greșeală a lui Mitrea trei minute mai târziu. Fundașul lui Sepsi OSK l-a faultat pe Skavysh în careu, dar Lazar a intuit execuția lui Yablonski și a respins în corner blocând tabela la 5-2. Nu a mai avut, însă, ce să facă în al doilea minut al prelungirilor, când defensiva a părut anesteziată la pătrunderea lui Klimovich și mijlocașul din Belarus l-a învins cu un șut pe jos și a stabilit scorul final al partidei.

Este prima victorie a tricolorilor după trei partide în care nu au cunoscut succesul și abordează cu un moral mai bun partidele din Liga Națiunilor cu Norvegia, duminică, 15 noiembrie de la ora 21:45 pe “Arena Națională” din București și din deplasare cu Irlanda de Nord, miercuri, 18 noiembrie de la aceeași oră pe Windsor Park din Belfast.

 

România - Belarus 5-3 (4-0)

Au marcat: Mitrea (min. 11), R. Marin (min. 20 pen.), Nedelcearu (min. 31 și 55), Pușcaș (min. 44)/Kendysh (min. 63), Bakhar (min. 80), Klimovich (min. 90+2)

România (selecționer Mirel Rădoi): Lazar – Nedelcearu, Mitrea, Toșca (min. 46 I. Cristea) – Mogoș (min. 69 V. Crețu), R. Marin (min. 70 Bicfalvi), Nistor, C. Ganea – Man (min. 57 Al. Băluță), Pușcaș (min. 58 Alibec), Fl. Tănase (min. 57 Maxim)

Belarus (selecționer Mikhail Markhel): Chichkan – Polyakov, Naumov (min. 46 Yuzepchukh), Bordachev, Pechenin – Bahar, Ebong (min. 62 Stasevich), Maevskiy (min. 62 Yablonski), Khachaturian (min. 70 Klimovich) – Kendish, Laptev (min. 62 Skavish)

Alte știri din Fotbal