Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
O doză de optimismMarian Ilie / Mediafax Foto
17 Nov 2015

O doză de optimism

Rezultat de moral pentru tricolori în primul meci al campaniei de pregătire pentru Campionatul European din Franța de anul viitor. La Bologna, Anghel Iordănescu a arătat că elevii săi merită încredere în pofida seriei de rezultate mai puțin promițătoare din acest sezon, obținând un rezultat pozitiv în compania Italiei, nimeni alta decât vicecampioana continentală.

Organizată și agresivă, naționala României a deschis scorul în fața unui stadion dominat sonor de cei 4.000 de suporteri români prezenți în tribune. Era minutul 8 când o minge de angajament în adâncime pentru Stancu a fost eronat gestionată de Barzagli în marginea careului lui Buffon, iar ”Motanul” și-a arătat clasa cu un șut plasat excelent la colțul lung, fără șansă pentru veteranul din poarta Italiei. După gol presiunea gazdelor crește treptat, retragerea în defensivă a elevilor lui Iordănescu fiind executată ca la carte, cu luciditate și porți deschise către oportunitățile de contraatac.

O intervenție la limită a lui Chiricheș la Eder în careul lui Tătărușanu petrecută în minutele de final ale primei reprize a rămas netaxată de arbitrul întâlnirii, dar nu a fost uitată, astfel încât după pauză intrarea lui Grigore la același Eder a fost penalizată promt în minutul 55 cu lovitură de la 11 metri. Marchisio a înscris și a animat tribuna italiană, încă nemulțumită de rezultatul de pe tabelă. Atitudinea se schimbă peste numai zece minute, după ce Gabbiadini marchează pentru 2-1 cu o lovitură de cap din 6 metri la o fază la care defensiva noastră s-a oprit așteptând să se fluiere ofsaid. Cu Sânmărtean dovedindu-și clasa și făcându-ne să regretăm că nu a fost folosit de mai mult timp în unsprezecele tricolor, ai noștri cresc tempo-ul pe final și izbutesc egalarea în minutul 88. Maxim execută perfect o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Chiricheș se înalță imperial și trimite cu capul spre poarta lui Sirigu, portarul italian nu reține mingea și Florin Andone urmărește traseul balonului și înscrie din apropiere.

Italia – România 2-2 (0-1) a fost mai mult decât un simplu meci de pregătire, a fost o doză de optimism de care fotbalul românesc și suporterii săi aveau nevoie.

 

Italia (antrenor Antonio Conte): Buffon (min. 69 Sirigu) - Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi, Marchisio (min. 72 Parolo), Soriano (min. 60 Montolivo), El Shaarawy (min. 81 Candreva) - Pellè (min. 60 Okaka), Eder (min. 60 Gabbiadini)

România (antrenor Anghel Iordănescu): Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ (min. 83 S. Filip) -   Hoban, Pintilii (min. 69 Prepeliţă) - Torje (min. 69 Andone), Budescu (min. 46 Maxim), Stancu (min. 85 Ivan) - Keşeru (min. 46 Sânmărtean)

Alte știri din Fotbal