Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Noutățile din loturile echipelor ce atacă locurile de cupe europeneSportPictures.eu
16 Feb 2014

Noutățile din loturile echipelor ce atacă locurile de cupe europene

Ne aflăm la mai puțin de o săptămână de fluierul de start al etapei a XX-a a Ligii I, iar formulele de start ale combatantelor primesc ultimele retușuri în asalturile care vor determina ierarhia finală a ediției 2013-2014. Au fost câteva mutări surprizătoare care vor anima lupta pentru locurile ce vor permite accederea în tururile preliminare ale ediției viitoare a Ligii Campionilor și a Europa League.

După restanța jucată vineri de Steaua contra celor de la Concordia Chiajna, militarii au trecut pe primul loc al clasamentului cu 42 de puncte, la egalitate cu Astra și cu două puncte în fața Petrolului. Pandurii se află la opt lungimi, în timp ce ccartul față de locul 5, ocupat de Dinamo este de 10 puncte. Lupta pentru locurile de cupe europene se va da între acestea, mai ales ținând cont de faptul că, în afara Pandurilor, celelalte patru echipe dispută semifinalele Cupei României.

Steaua București a concretizat în achiziție împrumutul tânărului Târnovan de la Viitorul Constanța și a repatriat un jucător român cu vechi ștate în Franța, Claudiu Keșeru, pentru a întări compartimentul de atac. De asemenea, portarul macedonean Martin Bogatinov s-a alăturat lotului lui Laurențiu Reghekampf, iar cel care a încheiat campania de achiziții a roș-albaștrilor este Lucian Sânmărtean, un conducător de joc care a și debutat cu gol sub tricoul ”militarilor” în restanța cu Concordia Chiajna.

Astra Giurgiu și-a asigurat disponibilitatea a trei ex-stranieri, doi dintre ei veniți din Italia – Denis Alibec de la Internazionale Milano și Paul Papp de la Chievo – și unul din Franța – fostul coechipier al lui Mutu de la Ajaccio, Ștefan Popescu. Din țară, Daniel Isăilă și-a întărit echipa cu Laurențiu Iorga, sosit de la Oțelul Galați, și Alexandru Ioniță II, de la Rapid București.

La Ploiești, Cosmin Contra va ”monta” în garnitura Petrolului doi jucători de excepție români și alți doi străini într-o formulă de echipă schimbată după plecările unor jucători pe care s-a bazat în prima parte a campionatului. Benga, Dore, Hamza și Boudjemaa au părăsit ”haita lupilor”, iar cei ce s-au alăturat sunt Mutu, Zicu, Gerson și Toto Tamuz.

Pandurii Tg. Jiu se bazează din nou pe serviciile lui Dan Nistor, împrumutat de la Evian, precum și pe cele ale ex-stelistului Doru Bratu, ale lui Cristi Bud și pe cele ale polonezului Michal Gliwa. La pierderi capitolul ”plecări”, cea mai importantă este cea a lui Eric de Oliveira, transferat în Arabia Saudită.

Bărboianu, Bilinski, Velici, Cioinac, Asanovici, Cherchez, Alexandru Giurgiu sunt numele pe care le întâlnim în lotul lui Dinamo București pe care Flavius Stoican îl are la dispoziție pentru cele 15 etape ale returului, dar și pentru ”dubla” cu Steaua din semifinala Cupei României.

Alte știri din Fotbal