Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Haltere
Nouă medalii cucerite de românce la Europenele de juniori și tineretAFP / Mediafax Foto
08 Oct 2015

Nouă medalii cucerite de românce la Europenele de juniori și tineret

Sportivele române au cucerit miercuri nouă medalii la Campionatele Europene de haltere pentru juniori și tineret de la Klaipeda (Lituania).

La junioare, Florina Sorina Hulpan a câștigat două medalii de aur și una de argint la categoria 69 kg. Hulpan a luat aurul la smuls, cu 100 kg, devansându-le pe britanica Rebekah Tiler, 94 kg, și pe rusoaica Ani Sargsian, 93 kg. La aruncat, românca a obținut medalia de bronz, cu 122 kg, aurul a fost adjudecat de Tiler, cu 125 kg, iar bronzul a revenit rusoaicei Sargsian, tot cu 122 kg, aceasta având a avut o greutate corporală mai mare decât a Florinei (68,60 kg, față de 66,75). La total, Hulpan a ocupat prima poziție, cu 222 kg, urmată de Tiler, 219 kg, și Sargsian, 215 kg.

La Under-23, în limitele categoriei 63 kg, România a avut două reprezentante pe podium. Mariana Dumitrache a luat argintul la smuls, cu 83 kg, bronzul la aruncat, cu 103 kg, și tot bronz la total, cu 186 kg. Bianca Ioniță a cucerit bronzul la smuls, cu 83 kg, argintul la aruncat, cu 109 kg, iar la total a luat tot argint, cu 192 kg. Britanica Sarah Davies a luat toate cele trei medalii de aur, cu 88 kg la smuls, 113 kg la aruncat și 201 la total.

Bilanțul României la Klaipeda mai cuprindea o medalie de aur (smuls) și una de argint (total) cucerite de Doru Ilie Stoian (juniori, cat. 77 kg), precum și două medalii de bronz, cucerite de Loredana Heghiș la aruncat și total, în limitele categoriei 58 kg (Under-23). Bilanțul total este până acum de trei medalii de aur, cinci de argint și cinci de bronz.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Haltere