Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Noi amendamente la normele FIFA privind statutul și transferul jucătorilor
15 Iun 2020

Noi amendamente la normele FIFA privind statutul și transferul jucătorilor

După ce pe 7 aprilie 2020 a publicat recomandările specifice contextului pandemic, FIFA a organizat 13 workshop-uri în urma cărora a identificat noi subiecte care necesită modificări normative.

Procesul de consultare pus în practică de forul mondial a scos la iveală noi teme ce necesită abordate, fie din categoria regulamentelor, fie juridice. Astfel, Biroul Comitetului FIFA a aprobat noi amendamente după cum urmează:

  • pentru a evita orice dubii cu privire la jucătorii fără contract, jucătorilor le este permis să să fie înregistrați de maximum 3 cluburi și sunt eligibili să joace în partide oficiale pentru trei cluburi pe durata aceluiași sezon.
  • pentu a furniza prioritate cluburilor în a finaliza sezonul 2019/2020 cu lotul inițial, oferind flexibilitate și permițând dezvoltarea unui calendar fotbalistic, asociațiilor care urmează un calendar toamnă-iarnă le este permis să înceapă prima perioadă de transferuri pentru sezonul 2020/2021 înaintea finalizării sezonului 2019/2020, în anumite condiții.
  • pentru părțile implicate în litigii la FIFA, fiecare acțiune introdusă între 10 iunie 2020 și 31 decembrie 2020, inclusiv, nu va implica vreun cost în avans și nu va implica anumite costuri procedurale, iar pentru orice acțiune introdusă anterior datei de 10 iunie 2020 asupra căreia încă nu s-a decis, valoare maximă totală a costurilor procedurale va fi echivalentă oricăror costuri plătite în avans.

 

sursa: frf.ro 

Alte știri din Business sport