Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Box
Noapte de coșmar pentru boxul românescGeorge Filip / Mediafax Foto
29 Mar 2015

Noapte de coșmar pentru boxul românesc

Sheffield : Jo Jo Dan demolat de Kell Brook

Las Vegas : Ronald Gavril pierde primul meci din carieră

Seara de 28 martie 2015 ne-a readus cu picioarele pe pământ. Un nou titlu mondial pentru boxul profesionist românesc s-a dovedit a fi o speranță deșartă. La 33 de ani, cu 20 de ani de box în spate și cu 36 de meciuri la profesioniști, Jo Jo Dan a fost executat fară drept de apel de britanicul Kell Brook la Motopoint Arena din Sheffield în fața a 10.000 de spectatori. Exact atunci când trebuia să facă meciul vieții, Jojo Dan a făcut cel mai slab meci al carierei. Românul a fost atât de slab încât comentatorii englezi ai Sky Sports spuneau uimiți că stilul de a boxa al românului e mult mai apropiat de boxul amator decât de cel profesionist. Lipsit de forță în lovituri, atacând haotic, cu o gardă practic inexistentă, Jo Jo Dan a fost realmente demolat de Brook, care, în mod cert, nu spera să aibă parte de un meci atât de ușor. Românul a fost trimis la podea de 4 ori în 4 runde! De două ori în runda a doua și de alte două ori în runda a 4-a. În special directele și upercuturile de dreapta l-au nimicit pe Jo Jo Dan a cărui defensivă a fost atât de slabă încât a încasat aproape toate loviturile trimise de Brook. Englezul, fără a se consuma prea mult, n-a făcut altceva decât să pândească momentele în care românul s-a lăsat descoperit. La finalul rundei a 4-a, arbitrul de ring Earl Brown și oamenii de colț ai lui Jo Jo Dan au hotărât de comun acord că e cazul să oprească lupta. Scorul, pe reprize, în momentul întreruperii meciului era următorul : Brook vs. Dan 10-9, 10-7, 10-9, 10-7. A fost prima și ultima șansă pentru Jo Jo Dan de a cuceri un titlu mondial.

Dincolo de Atlantic, în Las Vegas, Ronald Gavril, 28 de ani, mare speranță a boxului românesc, a bifat prima înfrângere a carierei. Naș i-a fost americanul Elvin Ayala, 34 de ani, care a câștigat la puncte după 8 reprize. Toți cei 3 arbitri judecători l-au văzut învingător pe Ayala, care a primit următorul punctaj : 78-74, 78-74, 77-75. Gavril are în momentul de față 11 victorii (9 ko) și o înfrângere. Românul face parte de aproape 2 ani din Mayweather Promotions, companie condusă de familia Mayweather.

 

Text: Octavian Pescaru

Alte știri din Box