Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Nimeni nu râde, nimeni nu plângeSportPictures.eu
16 Mar 2014

Nimeni nu râde, nimeni nu plânge

Cel mai important meci al etapei cu numărul XXIII s-a jucat la Ploiești între Petrolul și Astra Giurgiu. Ocupantele locurilor 3, respectiv 2 erau despărțite de 3 puncte în clasament, așa că era o bună ocazie pentru gazde să remonteze diferența și să rămână în plasa liderului.

Oaspeții știu că atacul este cea mai bună apărare, așa că nu ezită să pună în pericol poarta lui Pecanha încă din startul partidei. Ben Yousef, cu o livitură de cap, apoi Yazalde, cu un șut de la marginea careului mare pe lângă poartă, dau semnale că Astra este decisă să plece cu cel puțin un punct de pe stadionul ”Ilie Oană”. Gazdele reacționează în minutul 29 când Teixeira rezolvă o acțiune pe partea stângă de atac lăsându-l în spate pe Papp, pătrunde în careu și pasează scurt lui Tamuz care șutează bine, dar Ben Yousef se află pe traiectorie și deviază balonul în corner, puțin peste transversală. Mutu iese și el la rampă în minutul 35 cu un șut de la 30 de metri pe centrul porții lui Coman, prins de portarul Astrei. Când se părea că pauza va veni fără gol marcat, ploieștenii se trezesc conduși pe tabelă cu un autogol. O lovitură liberă de pe partea dreaptă este bătută în careu de Laban, mingea depășește toți jucătorii care au sărit să o reia cu capul și ajunge în piciorul lui Alcenat și intră în poarta lui Pecanha.

La reluare, Răzvan Lucescu, aflat la primul său meci pe banca Petrolului, îl scoate pe Gerson și-l introduce pe Walter Fernandez în ideea ca Hoban să treacă stoper, dar să păstreze o rază mai lungă de acțiune. Această mișcare, însă, nu dinamizează prea mult jocul ”găzarilor” și Astra bifează prima acțiune notabilă a reprizei secunde. Laban bate o din nou bine o lovitură liberă și mngea trimisă de el în careu este reluată în faza a doua de Marian Cristescu aflat însă în poziție de ofsaid. Imediat vine și replica Petrolului prin Mutu, al cărui șut cu pământul este reținut de Coman, atent între buturi. Urmează un moment care ar fi putut fi evitat de Laban. În 12 minute jucătorul cipriot născut în Franța face două atacuri din spate la Teixeira și Mutu și ”centralul” Ovidiu Hațegan îi acordă două cartonașe galbene și implicit pe cel roșu în minutul 73. Cu toate acestea, tot cei de la Astra au următoarea ocazie importantă, în minutul 83 prin Junior Morais, care șutează puternic din lovitură liberă de la 30 de metri la rădăcina barei din stânga lui Pecanha. Finalul aparține gazdelor. Mutu îl găsește singur în careu pe Priso, dar șutul acestuia din 12 metri trece pe lângă, apoi același Mutu execută o lovitură liberă de la 28 de metri spre vinclul porții lui Coman, dar goalkeeper-ul Astrei reține fără probleme. Golul egalării vine în al doilea minut de prelungiri tot după o lovitură liberă la care Coman respinge greu, de jos, mingea direct în piciorul lui Ben Yousef, care se bâlbâie și Hoban, aflat în preajmă, profită și împinge mingea în plasă. Spectatorilor le vine inima la loc după ce spectrul înfrângerii a plutit o repriză deasupra arenei.

Scor final 1-1 (0-1) și nimic nu se schimbă în ceea ce privește pozițiile celor două echipe în clasament. Cei care se bucură de rezultat sunt steliștii, care după această etapă au mai adăugat două puncte la ecartul față de urmăritoarele lor.

 

Petrolul Ploiești (antrenor Răzvan Lucescu): Pecanha - Alcenat, Gerson (min. 46 Walter Fernandez), Geraldo, Guilherme – Romario (min. 79 Camara), Hoban - I. Zicu (min. 70 Priso), Teixeira, Mutu - Tamuz

Alte rezerve: Bornescu, Manasse, Mustivar, Beţa

Astra Giurgiu (antrenor Daniel Isăilă): D. Coman - Papp, V. Găman, Ben Youssef, J. Morais - Laban, Takayuki - L. Iorga, M. Cristescu (min. 77 Yahaya), De Amorim – Yazalde (min. 81 Bukari)

Alte rezerve: S. Lung jr, Yoda, Ivanovski, A. Mureşan, Al. Ioniță

Alte știri din Fotbal