Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Niculescu, între primele 16 în QatarAFP / Mediafax Foto
12 Feb 2014

Niculescu, între primele 16 în Qatar

Monica Niculescu continuă seria rezultatelor pozitive cu o victorie înregistrată astăzi la Doha în fața americancei Bethanie Mattek-Sands (nr. 42 WTA) în turul secund al turneului Qatar Total Open. La capătul a 125 de minute de meci disputat, Niculescu a tranșat meciul în trei seturi – 6-1, 3-6, 6-3.

În primul set, încheiat în numai 30 de minute, Monica nu a lăsat prea multe șanse adversarei și a forțat-o să cedeze toate ghemurile pe serviciul ei. Actul secund a adus echilibru în joc până la 3-3, moment în care Bethanie reușește să ia două break-uri, ultimul foarte disputat, și să egaleze situația la seturi. Decisivul a fost un festival de break-uri, nu mai puțin de 8 din cele 9 ghemuri jucate fiind câștigate pe serviciul adversarei. Cel mai important lucru a fost că Monica s-a concentrat și a făcut diferența în set prin câștigarea singurului ghem adjudecat pe propriul serviciu. Ea a pus capăt întâlnirii cu a șasea minge de meci convertită și și-a asigurat participarea în optimi.

Adversara sa va fi italianca Sara Errani, locul 7 în clasamentul WTA și cap de serie numărul 4 al competiției.

 

La mai puțin de două ore de la terminarea partidei de simplu, Monica a reintrat în teren, de data aceasta alături de partenera sa de dublu, cehoaica Klara Zakopalova. Cele două au avut o misiune dificilă în fața perechii Kristina Mladenovici (Franța) – Flavia Penetta (Italia), de care au dispus la capătul unui meci de angajament cu 10-2 în supertiebreak. Scorul primelor două seturi a fost identic – 6-4 – primul fiind adjudecat de Mladenovici – Penetta, cele care erau cotate cu a șaptea șansă de câștigare a turneului.

În optimi, Monica și Klara le vor înfrunta pe Hao-Ching Chan (Taiwan) – Liezel Huber (SUA).

Alte știri din Tenis de câmp