Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Haltere
Nicolae Onica, medalie de bronz la total la Mondiale, cu nou record personalCOSR.ro
08 Nov 2018

Nicolae Onica, medalie de bronz la total la Mondiale, cu nou record personal

Nicolae Onica a cucerit medalia de bronz la total, în limitele categoriei 96 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Ashgabat (Turkmenistan).

In varsta de 25 de ani, Nicolae Onica, component al Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti, a reusit sa-si atinga obiectivul fixat inainte de plecarea la competitie si la total a realizat 391 kg stabilind un nou record personal, cu care a cucerit medalia mondiala de bronz. In clasamentul final el a fost devansat de iranianul Sohrab Moradi, cu 416 kg, şi de chinezul Tao Tian, cu 407 kg.

La smuls, romanul a terminat pe locul 5, cu 175 kg, dupa ce a ratat ultima încercare, la 182 kg. Aurul a fost obţinut de Moradi, cu 186 kg, argintul a fost adjudecat de Tian, cu 181 kg, iar bronzul a revenit belarusului Evgheni Tihanţov, cu 180 kg.

La aruncat, Onica s-a clasat pe locul 4, cu 216 kg, ratând ultimele două încercări, la 222 kg şi 227 kg. Aurul a revenit lui Moradi, cu 230 kg, argintul a fost adjudecat de Tian, cu 226 kg, iar bronzul a fost cucerit de qatarianul Fares Ibrahim Elbakh, cu 217 kg.

Medalia de bronz la total cucerita de Nicolae Onica este in proba olimpica, in primele zile ale competitiei Cristina Iovu (53 kg) obtinand bronzul la stilul aruncat (locul 4, la total), Loredana Toma (64 kg) – argint la smuls (locul 5, la total) si Elena Ramona Andrieş (49 kg) – locul 5, la total.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Haltere