Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Neagu revine în echipa ideală a EHF Champions LeagueRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Iun 2020

Neagu revine în echipa ideală a EHF Champions League

Federația Europeană de Handbal a făcut public rezultatul votului a peste 23.000 de voturi ale fanilor handbalului feminin care și-au exprimat opțiunile pentru cel mai bun „7” al EHF Champions League 2019-2020. Printre laureatele acestei ediții se numără și două reprezentante ale Ligii Florilor, Cristina Neagu (CSM București) și Asma Elghaoui (SCM Râmnicu Vâlcea).

Pentru Neagu este o revenire în cea mai bună echipă alcătuită din jucătoare ale competiției-regină a handbalului feminin continental după ce patru sezoane consecutive, între 2014 și 2018, a fost desemnată cel mai bun inter stânga. Pauza forțată impusă de operația suferită la umăr a lăsat-o pe Cristina în afara topului de anul trecut, însă prestația din această ediție a competiției în care a evoluat în 9 partide și a înscris 72 de goluri, i-a adus un număr de 7.594 voturi.

Pivotul tunisian al celor de la SCM Râmnicu Vâlcea a constituit adevărata surpriză a acestei campanii de votare, Asma Elghaoui reușind să adune cel mai mare număr de voturi dintre cele 45 de jucătoare și cei 5 antrenori incluși pe listele de vot. 14.896 de voturi a obținut Asma, fiind urmată în acest clasament de ”centrul” Stine Oftedal (Györ Audi ETO KC) cu 13.161 voturi și de Eduarda Amorim (Györ Audi ETO KC), cele 11.029 de voturi aducându-i acesteia titlul de cea mai bună apărătoare.

 

Iată lista laureatelor:

Portar: Amandine Leynaud (Györ Audi ETO KC) – 9.055 voturi

Extremă stânga: Sanna Solberg (Team Esbjerg) – 6.570 voturi

Inter stânga: Cristina Neagu (CSM București) – 7.594 voturi

Centru: Stine Oftedal (Györ Audi ETO KC) – 13.161 voturi

Pivot: Asma Elghaoui (SCM Râmnicu Vâlcea) – 14.896 voturi

Inter dreapta: Anna Vyakhireva (Rostov-Don) – 9.158 voturi

Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (Buducnost) – 7.462 voturi

Cea mai bun apărătoare: Eduarda Amorim (Györ Audi ETO KC) – 11.029 voturi

Cea mai bună tânără jucătoare: Noemi Hafra (FTC-Rail Cargo Hungaria) – 7.440 voturi

Cel mai bun antrenor a fost desemnat Emmanuel Mayonnade, tehnicianul celor de la Metz obținând 6.927 de voturi.

Alte știri din Handbal