Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Nations League: Victorie în fața tribunelor goaleRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Nov 2018

Nations League: Victorie în fața tribunelor goale

Naționala României a încheiat meciurile pe teren propriu din 2018 cu o victorie dătătoare de speranțe contra Lituaniei. Chiar dacă adversarul nu este unul cu nume, jocul disputat fără spectatori pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești a relevat o creștere a calității jocului prestat de elevii lui Cosmin Contra și ne dă speranțe pentru un rezultat pozitiv în ultimul meci al grupei marți seară în Muntenegru.

Partida a fost o bună ocazie pentru selecționerul tricolorilor să debuteze doi tineri jucători, Pușcaș intrând din primul minut și deschizând scorul în minutul 7, iar Ianis Hagi aruncat în luptă pentru o jumătate de repriză. Deschiderea de scor a venit în urma unei acțiuni în careu a lui Chipciu, mijlocașul plasând balonul pentru atacantul lui Palermo la 8 metri de poartă, șutul acestuia fiind imparabil pentru Setkus. Portarul oaspeților a fost salvat de bară în minutul 14 la șutul lui Maxim, și el într-o bună dispoziție de joc în această seară, apoi a scos șutul lui Keșeru din minutul 29. Prima repriză s-a încheiat cu marea ratare a lui Maxim, jucătorul lui Mainz trimițând milimetric pe lângă bara de la colțul scurt balonul respins neinspirat în lateral de un fundaș lituanian.

Imediat după reluare, în minutul 47, Keșeru își face treaba de vârf de atac și împinge în plasă balonul respins de Setkus după un șut bun al lui Stanciu, care în prealabil combinase cu Maxim, iar în minutul 65 Stanciu mărește scorul în urma unei lovituri libere din apropierea tușei din partea stângă a direcției de atac. Balonul trimis de el la colțul scurt l-a surprins de Setkus și a intrat în plasă.

S-a încheiat România – Lituania 3-0 (1-0), rezultat ce ne menține pe locul 2 al grupei a 4-a și un egal este suficient pentru păstrarea poziției. Câștigarea grupei și promovarea în eșalonul superior, grupa valorică B, ar fi posibilă în cazul unei victorii în meciul de marți coroborată cu un succes al Lituaniei la Belgrad, situație puțin probabilă, dar reală din punct de vedere tehnic.

 

România (selecționer Cosmin Contra): Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Moţi, Bancu - Chipciu (min. 65 Deac), Anton, Stanciu (min. 72 Cicâldău), Maxim - Keşeru (min. 68 I. Hagi), Puşcaş

Lituania (selecționer Edgaras Jankauskas): Setkus - Vatikunas, Girdvainis, Zulpa, Baravykas - Simkus (min. 65 Slivka), Vorobjovas - Petravicius (min. 80 Kazlauskas), Sirgedas, Novikovas - Cernych (min. 74 Sernas)

Alte știri din Fotbal