Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Nations League: Remiză dătătoare de speranțeRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Sep 2018

Nations League: Remiză dătătoare de speranțe

Meci nebun pe stadionul Partizan din Belgrad în etapa a doua a grupei a 4-a din Liga C a UEFA Nations League! România a încheiat la egalitate cu Serbia după ce a revenit de două ori pe tabelă și a edulcorat puțin din amărăciunea remizei fără gol cu Muntenegru din urmă cu trei zile de la Ploiești.

Cu Bălașa în locul lui Chiricheș, Răzvan Marin reintrat după suspendare într-o linie de trei mijlocași alături de Anton și Stanciu și cu un trident ofensiv format din Chipciu, Țucudean, preferat lui Keșeru, și debutantul Drăguș, Cosmin Contra a devoalat o altă față a tricolorilor în fața unei echipe a plavilor care a ”suferit” de aceleași simptome: o ofensivă penetrantă dublată de o defensivă labilă. În căutarea unei prestații în sezonul de toamnă care să șteargă cu buretele impresia proastă lăsată la Campionatul Mondial din Rusia, elevii lui Mladen Krstajic au început campania din UEFA Nations League cu o victorie în deplasare în Lituania și aveau avantajul moral al acelui 5-0 din urmă cu 9 ani, înfrângere usturătoare pentru tricolori.

Cu toate acestea cei care au dat primele semne în ofensivă au fost băieții noștri cu Chipciu și Țucudean șutând pe lângă poarta lui Dmitrovic în minutul 7, dar gazdele își revin imediat și un minut mai târziu Mitrovic trimite o lovitură de cap în urma unui corner și reflexul lui Tătărușanu a deviat balonul în transversală. Ratarea lui Milinkovic-Savic din minutul 25 a fost urmată la un minut distanță de deschiderea de scor, autor puternicul Mitrovic, atacantul lui Fulham gestionând bine o fază confuză în careul mic al lui Tătărușanu și reluând în plasă, de jos, balonul pentru care se luptaseră și Bancu și Săpunaru. Ultima impresie a reprizei a fost una favorabilă tricolorilor, șutul expediat de Chipciu și deviat ușor de un adversar lovind în plin transversala porții echipei gazdă.

Imediat după pauză același Chipciu dă dovadă de experiență în joc, speculează avantajul pe care îl are în duelul unu la unu cu Kolarov și obține un penalty corect acordat. Stanciu strânge din dinți, trece peste coșmarul ratării din meciul cu Muntenegru din urmă cu doi ani și îl execută perfect pe Dmitrovic pentru a aduce egalarea. Contra îl scoate pe Drăguș, cu o prestație foarte bună și dezinvoltă pe alocuri, și îl introduce pe Mitriță pentru a exploata spațiile din defensiva plavilor. Planurile îi sunt date peste cap de o nouă reușită a lui Mitrovic, atacantul sârb rezistând atacului a patru tricolori și după ce și-a ridicat balonul, l-a catapultat din voleu, de la marginea careului mare, direct în plasa porții lui Tătărușanu, rămas fără replică. Era minutul 63, iar cinci minute mai târziu Stanciu ratează o ocazie monumentală, șutul său deviat ieșind în corner pe lângă bara de la colțul lung. Cornerul rezultat a fost bătut ideal de Stanciu la prima bară, iar Țucudean a pivotat și a trimis din colțul careului mic milimetric printre bară și piciorul portarului sârb, restabilind egalitatea. Tadic îl pune la încercare pe Tătărușanu cu un șut din afara careului, dar goalkeeper-ul nostru a reținut, apoi Prijovic a tras peste poartă în minutul 85 și se părea că ultimele minute vor găsi ambele echipe cantonate în treimea României. Nu a fost așa, Mitriță dând fiori reci plavilor în minutele de prelungiri cu un șut bun scos de Dmitrovic cu piciorul.

S-a terminat Serbia – România 2-2 (1-0), a doua remiză pentru tricolori, dar una dătătoare de speranțe.

 

Serbia (antrenor Mladen Krstajic): Dmitrovic - Rukavina, Spahic, Veljkovic, Kolarov - Maksimovic, Lukic (min. 72 Matic) - Ljajic (min. 78 Prijovic), Milinkovic-Savic (min. 64 Kostic), Tadic - Mitrovic

România (antrenor Cosmin Contra): Tătăruşanu - Manea, Săpunaru, Bălaşa, Bancu - R. Marin, Anton, Stanciu - Chipciu (min. 90+4 Rotariu), Ţucudean (min. 82 Keşeru), Drăguş (min. 60 Mitriţă)

În cealaltă partidă a grupei Muntenegru a învins pe teren propriu Lituania cu 2-0 (2-0). Următoarele meciuri ale grupei sunt Muntenegru – Serbia și Lituania – România și se vor disputa joi, 11 octombrie.

Alte știri din Fotbal