Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Nations League: Punct câștigat contra SerbieiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Oct 2018

Nations League: Punct câștigat contra Serbiei

Meci dificil contra Serbiei în grupa a 4-a a Ligii C din UEFA Nations League. Veniți după o victorie de moral de pe terenul Lituaniei, tricolorii conduși de Cosmin Contra au abordat partida contra liderului grupei fără o serie de jucători ce ar fi dat o altă față jocului echipei.

Fără Pintilii, Chipciu, Bălașa sau Anton, cu Mitriță afectat încă de problema musculară de la Vilnius, din primul 11 al României au făcut parte tinerii Viitorului Băluță și Drăguș. Partida a fost dominată de echipa oaspete, și ea într-o formulă în care selecționerul Mladen Krstajic a optat să-I țină pe bancă pe Milinkovic-Savic, dar l-a avut în teren pe vârful de atac Mitrovic, cel care și-a dominat fizic adversarii direcți și a semănat panică la fiecare dintre acțiunile sale amintindu-ne de cele două goluri înscrise în meciul de la Belgrad. De altfel, superioritatea fizică a plavilor a fost evidentă în toate compartimentele și i-a obligat pe tricolori să facă apel la rezervele de energie pentru a face față nivelului de joc.

Pericolul a venit atât din fazele fixe, dar și din gafele comise de tricolori, așa cum a fost faza din minutul 20 când Tamaș a sărit pe sub minge și i-a oferit lui Mitrovic șansa de a rămâne singur cu Tătărușanu, dar portarul nostru a fost iertat cu un șut ce nu a prins cadrul porții. Lui Stanciu îi lipsește forța la finalizare, șuturile sale din minutele 11 și 25 fiind lipsite de intensitate. Ceva mai multă forță în șut a avut Răzvan Marin în minutul 28 dintr-o lovitură liberă, obligându-l pe portarul Rajkovic să respingă în corner, apoi în minutul 31 Mitrovic a plasat o lovitură de cap ce l-a obligat pe Tătărușanu să respingă în corner. Gacinovic ratează incredibil singur cu Tătărușanu trimițând din 7 metri, din alunecare, pe lângă poartă, dar momentul-cheie al partidei a apărut în minutul 45. Tamaș este eliminat pentru o intervenție periculoasă cu piciorul sus la Gacinovic pe care l-a șters cu crampoanele la o fază în careul nostru și penalty-ul acordat Serbiei este irosit cu un șut trimis în înaltul peluze de către Tadic.

Nevoiți să facă față o repriză întreagă în inferioritate numerică, tricolorii se organizează defensiv și scapă cu fața curată la ocaziile din startul mitanului secund semnate de Mitrovic (min. 50) și Radonjic (min. 55). Mitrovic mai trimite o dată cu capul pe lângă poartă în minutul 68, șase minute mai târziu îl obligă pe Tătărușanu să scoată de sub transversală, apoi consistența și forța atacurilor lor scade treptat. Mai avem emoții la lovitura de cap a lui Miletic din minutul 81, Săpunaru mai semnează o intervenție in extremis în minutul 90 și jocul se termină România – Serbia 0-0.

Cei peste 48.500 de spectatori au salutat punctul obținut de tricolori, care rămân neînvinși în grupă și ocupă locul secund cu 6 puncte din patru partide, cu două mai puține decât Serbia. Urmează acum meciul de pe teren propriu cu Lituania pe 17 noiembrie, ultima partidă din competiție fiind programată în deplasare cu Muntenegru pe 20 noiembrie.

 

România (selecţioner Cosmin Contra): Tătăruşanu - Manea, Tamaş, Săpunaru, Toşca - R. Marin, T. Băluţă - Maxim (min. 70 D. Rotariu), Stanciu, Drăguş (min. 45+3 Nedelcearu) - Ţucudean (min. 80 Keşeru)

Serbia (selecționer Mladen Krstajic): Rajkovic - Rukavina, Milenkovic, Veljkovic, Rodic (min. 77 Miletic) - Lukic, Maksimovic - Gacinovic (min. 63 Milinkovic-Savic), Tadic, Radonjic - Mitrovic

Alte știri din Fotbal