Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Nations League: Maxim face diferențaStefan Constantin / SportPictures.eu
11 Oct 2018

Nations League: Maxim face diferența

Tricolorii au fost aproape de a rata primul lor succes în UEFA Nations League pe terenul unei echipe dificile, cea a Lituaniei. Pe sinteticul de la Vilnius, jucătorii pregătiți de Cosmin Contra au înscris în minutele de prelungiri al doilea gol al partidei și și-au apropiat victoria după un final electrizant ce îi duce pe locul secund al grupei a 4-a a Ligii C.

Chipciu a deschis scorul în minutul 13 după o fază colectivă declanșată de Stanciu din flancul stâng, continuată de Țucudean și Mitriță, ultimul prelungind în careul gazdelor pentru șeptarul tricolor, care a reluat în plasă din alunecare. Nu a fost prima ocazie a partidei, tot Chipciu a șutat foarte bine în minutul 9 și l-a obligat pe portarul Setkus să respingă în corner, apoi în minutul 11 Cernych a trimis în bară din mijlocul careului la o fază la care Tătărușanu era bătut.

După gol tricolorii au preluat conducerea cursului jocului datorită tehnicității individuale superioare, dar și a jocului colectiv. Fără a avea realizări în jocul colectiv, Mitriță a dorit să ne dea mari emoții în minutul 52, atunci când o execuție aproape perfectă a unei foarfeci pe spate din 7-8 metri a fost parată miraculos de Setkus, pe lângă ratare olteanul ”reușind” să se accidenteze și a fost schimbat cu Maxim. Forcing-ul de final al gazdelor a fost aproape de a da roade în minutul 80, dar Săpunaru a fost atent și a blocat șutul lui Valskis. În cele din urmă, eforturile au avut efect pe tabelă în minutul 89, Zulpa reluând în plasă, nemarcat din interiorul careului după o fază în care flancul stâng al defensivei tricolore a fost prins pe picior greșit. Cosmin Contra și-a încurajat elevii să nu capoteze și la o fază prelungită de atac din minutul 90+3 Maxim reușește să-l învingă pe Setkus cu un șut la colțul lung din interiorul careului mic după ce a scos din joc un adversar cu un dribling demn de tricoul cu numărul 10.

S-a terminat Lituania – România 1-2 (0-1), rezultat ce transformă meciul de duminică de pe Arena Națională cu Serbia într-o finală a grupei. Plavii s-au impus în deplasare cu Muntenegru și conduc clasamentul grupei cu 7 puncte, urmați de băieții noștri cu 5 puncte, Muntenegru cu 4 și Lituania cu 0 puncte.

 

Lituania (selecţioner Edgaras Jankauskas): Setkus - Baravykas, Jankuaskas, Klimavicius, Slavickas - Zulpa, Vorobjovas (min. 63 Kuklys), Slivka - Novikovas, Cernych (min. 87 Petravicius), Sernas (min. 63 Valskis)

România (selecţioner Cosmin Contra): Tătăruşanu - Manea, Săpunaru, Tamaş, Bancu - Anton, Marin - Chipciu, Stanciu (min. 86 Rotariu), Mitriţă (min. 78 Maxim) - Ţucudean (min. 71 Keşeru)

Alte știri din Fotbal