Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Naționala feminină s-a calificat la FIBA 3x3 Europe Cupfrbaschet.ro
01 Iul 2019

Naționala feminină s-a calificat la FIBA 3x3 Europe Cup

Reprezentativele de baschet 3x3 ale României au participat în weekendul recent încheiat la un turneu de calificare pentru Campionatul European de la Debrecen.

Primele doua nationale clasate, atat la masculin, cat si la feminin, aveau sa obtina calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup, iar Romania s-a bucurat la final pentru ca reprezentativa feminina, formata din Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu si Gabriela Irimia a reusit sa se califice de pe prima pozitie, dupa un ultim meci, decisiv, castigat in fata Spaniei. 

In prima zi a competitiei gazduite de statiunea Mamaia, Avilele s-au impus in ambele meciuri ale Grupei A, trecand de Portugalia (16-14) si Belgia (20-15).

A doua zi, fetele noastre urmau sa lupte cu Germania si Spania pentru cele doua locuri care asigurau prezenta la Campionatul European de la Debrecen. Iar Romania a debutat cum nu se poate mai prost, cedand la limita in fata Germaniei, 13-14. Aceeasi nationala a Germaniei a fost surclasata ulterior de Spania (17-8), asa ca tricolorele aveau o misiune extrem de grea in meciul decisiv. Insa, dupa un inceput excelent, Romania s-a distantat pe tabela si nu a mai cedat conducerea pana la final, in ciuda unui final in care ibericele au dat semne de revenire. Scor final 21-17 si Romania a reusit sa se claseze pe prima pozitie - datorita numarului mai mare de puncte marcate - in vreme ce Spania a prins si ea calificarea, de pe locul secund.

Baris Aktas, Radu Paliciuc, Bogdan Cezar Sandu si Victor Petrache au incheiat inca de sambata turneul de la Mamaia, ratand calificarea in faza finala, dupa doua infrangeri cu acelasi scor 13-21 (cu Belgia si Spania) si doar o singura victorie, 18-13, in fata Irlandei.

In cele din urma, duminica, Germania si Spania au reusit calificarea la Campionatul European, in vreme ce Slovenia s-a clasat pe pozitia a treia.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet