Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Futsal
Naționala de futsal și-a asigurat prezența la EUROSportPictures.eu
27 Sep 2017

Naționala de futsal și-a asigurat prezența la EURO

Reprezentativa de futsal a României s-a calificat la Campionatul European - Slovenia 2018, după victoria obținută în fața Georgiei, scor 9-6 la general.

Tricolorii au învins cu 7-4 în sala ”Sports Palace” din capitala Georgiei, asta după ce partida din tur, jucată la Deva, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Eroul din această seară a fost brazilianul Savio Valadares, care a înscris de 4 ori în poarta gazdelor. Alături de acesta, și-au mai trecut numele pe tabelă căpitanul echipei, Emil Răducu, Paulo Ferreira și Florin Matei

Naționala își va afla vineri adversarii de la turneul final. Tragerea la sorți este programată la Ljubljana, gazda EURO 2018, de la ora 13:00. Tricolorii se vor afla în urna a treia, ultima. La Campionatul European sunt calificate 12 selecționate, care vor fi împărțite în patru grupe de câte trei. Primele două clasate din fiecare grupă vor avansa în faza sferturilor de finală.

Prima poziție din grupa A: Slovenia (țara gazdă)
Urna 1: Spania (deținătoarea trofeului), Rusia, Portugalia
Urna 2: Italia, Ucraina, Azerbaijan, Kazahstan
Urna 3: Serbia, România, Polonia, Franța

* Rusia și Ucraina nu vor putea face parte din aceeași grupă și nici nu vor disputa partide în aceeași zi

Turneul final se va desfășura pe „Arena Stožice” din Ljubljana, Slovenia, în perioada 30 ianuarie - 10 februarie 2018.

România ocupă locul 24 în ierarhia mondială, acolo unde cele mai bine clasate reprezentative europene sunt Spania (2), Rusia (3) și Italia (5). 4 prezențe la EURO are reprezentativa de futsal a României: 2007, 2012, 2014, 2018.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Futsal