Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Naționala de baschet 3X3 la Campionatul Mondial
17 Iun 2017

Naționala de baschet 3X3 la Campionatul Mondial

Între 17 și 21 iunie anul curent, la Nantes, Franța, se va desfășura ediția 2017 a FIBA 3x3 World Cup. Competiția cuprinde două întreceri: masculin și feminin.

Țara noastră este reprezentată în întrecerea masculină. Tricolorii au fost repartizați în Grupa B, alături de Slovenia, Franța, El Salvador și Filipine. După faza grupelor se va juca în sistem eliminatoriu, cuprinzând sferturi de finală, semifinale și finală.

Echipa României este alcătuită din Cezar Bărăgău (24 ani), Marius Ciotlăuș (21), Bogdan Cezar Sandu (30) și Mihai Văcărescu (35). Tricolorii sunt cap de serie numărul 7. De notat că la competiție participă 20 de echipe.

 

Programul echipei naționale a României la Campionatele Mondiale de la Nantes:

Duminică (18.06)
ora 19.00 cu Filipine
ora 20.10 cu Slovenia

Marți (20.06)
ora 19.00 cu El Salvador
ora 22.20 cu Franța

Primele două clasate în grupă se califică mai departe. Celelalte sunt eliminate din competiție, urmând să fie clasificate pe baza rezultatelor înregistrate în faza grupelor.

Totodată, competiția va cuprinde întreceri individuale: slam dunk, aruncări, respectiv îndemânare.

Lipsește Angel Santana, campion mondial la proba de aruncări de 3 puncte, care a fost reținut în țară din motive de ordin familial și profesional. 

Alte știri din Baschet