Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid: Simona turează motoareleSportPictures.eu
09 Mai 2014

Mutua Madrid: Simona turează motoarele

Încă un meci de colecție pentru Simona Halep și pentru iubitorii tenisului s-a desfășurat astăzi la Mutua Madrid Open, în sferturile competiției. Da, meciul cu Ana Ivanovici, locul 12 WTA, a fost și o revanșă în fața jucătoarei din Serbia după întâlnirea recentă din Fed Cup, însă acel meci s-a desfășurat în condiții cu totul speciale. Cine privea întâlnirea de astăzi prin prisma acelui moment se înșela.

Startul partidei le dădea acestora unele argumente în favoarea poziției lor. Ivanovici a pornit sigură pe ea, pe propriul serviciu și apoi pe serviciul Simonei, pe care îl contracarează cu ușurință și face break-ul. Prima fisură apare în ghemul 3, când Ana pornește cu două duble greșeli, dar recuperează până la 30-30. Un forehand în fileu al sârboaicei pe o minge controlată de ea și încă unul tot în fileu după ce Simona s-a apărat excelent și a contraatacat pe o idecizie a Anei, i-au adus constănțencei rebreak-ul și primul ghem în set. A fost startul unei serii perfecte de șase ghemuri consecutive câștigate cu serii de lovituri devastatoare, cu deplasare și poziționare perfectă în teren, dar și cu ajutorul căderii la nivel mental a lui Ivanovici, simțită și de antrenorul său, care a venit pentru o scurtă discuție la bancă la pauza de la 3-2 pentru româncă. Ana nu înțelege transformarea adversarei sale, de care a dispus în urmă cu mai puțin de o lună într-un meci la București. Apoi își vede serviciul pierdut într-un ghem alb pentru 5-2 și se află în fața primului set pierdut la acest turneu. Ceea ce se întâmplă pe serviciul Simonei după numai 27 de minute de joc.

Ana încearcă să pornească mai tare setul secund, dar se confruntă cu returul solid al Simonei, un adevărat zid de care lovitura de forehand a sârboaicei se lovește și se întoarce, parcă, cu viteză dublă. Românca reușește break-ul și al șaptelea ghem consecutiv și intră la serviciu. Duce scorul la 40-15 și câștigă punctul următor cu un as, însă arbitra de scaun decide că a fost neț și cere repetarea serviciului Simonei. Ana putea fi condusă cu 2-0, dar decizia arbitrei i-a dat o nouă șansă sârboaicei, care nu a ezitat să o convertească în break. Simona are un psihic solid și o pedepsește pe Ivanovici cu un rebreak la 0 pentru a prelua din nou conducerea cu 2-1, apoi face 3-1 cu propriul serviciu. Adversara sa reușește să-și facă a doua oară serviciul și urmează o nouă pauză la 3-2 pentru Simona, pauză în care antrenorul Anei, Nemanja Kontic, coboară în teren pentru o nouă discuție cu eleva sa. Frustrările acumulate de-a lungul celor 13 ghemuri jucate îi aduc Anei lacrimi în ochi, încă o problemă de rezolvat pentru Kontic. De partea cealaltă, Wim Fissete privește impasibil alături de Virginia Ruzici defilarea Simonei pe teren. Simona ține mingea jos pentru Ana, incomodând-o vizibil pe sârboaică, ce nu reușește să-și facă loviturile așa cum știe și își dorește. La 4-2 pentru Simona, Anei încep să-i curgă lacrimile după ce reușește să salveze o minge de break. Reușește să o salveze și pe a doua, și pe a a treia, dar nu mai poate prelungi prea mult agonia: 5-2 și Simona servește pentru meci. După fix o oră de joc, Simona pune capăt meciului cu tabela indicând 6-2,6-2 în favoarea tricolorei.

Pentru prima semifinală pe care Simona o joacă la un turneu de categoria Premier Mandatory, adversară îi va fi cehoaica Petra Kvitova, locul 6 WTA, o jucătoare de mâna stângă pe care Simona a întâlnit-o o singură dată, în finala de anul trecut de la New Haven, în care românca a câștigat cu 6-2, 6-2. Meciul este programat sâmbătă, începând cu ora 12:30 și va fi transmis de canalul Dolce Sport 1.

Alte știri din Tenis de câmp