Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid: Simona continuă marșulSportPictures.eu
07 Mai 2014

Mutua Madrid: Simona continuă marșul

Un nou obstacol trecut de Simona Halep în turneul Mutua Madrid, de data aceasta nu chiar așa de ușor ca în primul tur. Adversara de astăzi, jucătoarea spaniolă Lara Arruabarena, locul 145 WTA, a știut să pună presiune pe Simona și să-i limiteze opțiunile în teren.

La începutul meciului Simona radiază plăcerea cu care joacă și câștigă două break-uri pentru a se distanța la 3-0. Lara se transformă în ghemul 4 și devine agresivă, începând să recupereze terenul pierdut și chiar să treacă la conducere cu 4-3. Jucătoarea spaniolă combină loviturile scurte cu cele care forțează linia de fund, dar Simona contracarează cu un joc simplu și eficient în care după un serviciu puternic o surprinde pe adversara sa pe ”contrepied”. Acesta este antidotul pentru prestația incisivă a Larei și după ce egalează la 4, Simona face un break alb pentru a prelua conducerea cu 5-4. Loviturile ei capătă profunzime și putere și încheie setul pe propriul serviciu cu un as.

O asemenea întoarcere de scor are efect asupra moralului adversarei sale, efect vizibil și în limbajul corpului. Dacă până la 4-3 Lara avea fruntea ridicată și pășea încrezătoare, la debutul setului secund Lara are umerii căzuți și pierde primul ghem cu dublă greșeală, chiar dacă a avut avantaj pe propriul serviciu. Simona duce scorul la 2-0 și deschide o suită de ghemuri câștigate pe propriul serviciu de fiecare combatantă. Lara revine la un ritm mai bun, însă Simona păstrează loviturile tăioase și mișcarea eficientă în teren și îi contracarează spanioloaicei tentativele de revenire. Mai mult, este aproape de un al doilea break în set în ghemul 7, când a avut trei șanse, dar nu a fructificat niciuna într-un ghem derulat pe parcursul a 22 de puncte.

În cele din urmă, Simona câștigă cu 6-4, 6-4 și o așteaptă pe Irina Begu pentru o întâlnire 100% românească în optimi. Irina are un meci dificil contra germancei Sabine Lisicki, locul 16 WTA și favorita numărul 15 a tabloului.

Alte știri din Tenis de câmp