Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid: Rămâne pe anul viitorAFP / Mediafax Foto
11 Mai 2014

Mutua Madrid: Rămâne pe anul viitor

Simona pune capăt unei săptămâni de poveste la Madrid. Astăzi, la ”Caja Magica”, gazda turneului Mutua Madrid Open, a fost ziua finalei cu Maria Sharapova, locul 9 WTA.

Meciul nu s-a terminat așa cum ne-am dorit cu toții, dar prima lui jumătate de oră ne-a arătat încă o dată care este viitorul tenisului. Cu o deplasare aproape ireală în teren, lovind mingi imposibil de scos pentru alte jucătoare, Simona a împins-o în corzi pe Maria și a convertit 3 din cele 6 mingi de break pe care și le-a procurat. A fost chiar aproape de break-ul de 5-0 și de acolo până la un ”bagle” nu mai era decât un singur pas! Returul i-a mers foarte bine, dovadă fiind procentele Sharapovei pe propriul serviciu – 47% pe primul serviciu, 25% pe al doilea, față de 82%, respectiv 67% în dreptul Simonei.

În setul secund lucrurile iau altă turnură, Sharapova se trezește din pumni și începe bine cu un ghem câștigat pe serviciul Simonei la prima minge de break a sa din meci. Spre deosebire, Simona are 3 mingi de rebreak în ghemul următor, dar Maria câștigă la al doilea avantaj pentru ea. Cu break în față, rusoaica își închide ghemurile pe propriu serviciu mult mai ușor decât jucătoarea noastră și clarifică situația cu un nou break în ghemul 7.

Decisivul începe cu câte un ghem de fiecare parte, dar Maria devine din ce în ce mai sigură pe ea și leagă trei ghemuri consecutive, dintre care două break-uri, pentru a se detașa la 4-1. Simona răspunde cu un rebreak la 0 și se apropie la 4-3 pentru Maria, redându-ne speranța. Sharapova face 5-3 și își lasă satisfacția să erupă, după care reintră în starea de concentrare și îi forțează serviciul Simonei pentru a pune capăt meciului: 1-6, 6-2, 6-3 după două ore de joc.

Câștigurile palpabile ale Simonei sunt cecul de 342.600 euro și cele 650 de puncte de clasament, dar ceea ce nu poate fi cuantificat este aprecierea specialiștilor care au remarcat stilul eficient al tinerei constănțence și puterea de a-și domina adversarele de o manieră categorică, așa cum a dovedit în toate meciurile jucate la Madrid. Nu am mai menționat dragostea tuturor românilor, pe care a câștigat-o de multă vreme și care o va însoți pe Simona oriunde se va afla. De exemplu, săptămâna viitoare la Roma.

Alte știri din Tenis de câmp