Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid Open: Halep trece de Barty și avansează în semifinaleAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
09 Mai 2019

Mutua Madrid Open: Halep trece de Barty și avansează în semifinale

După o serie de victorii categorice în fața unor jucătoare mai slab cotate, precum Margarita Gasparyan, Johanna Konta sau Viktoria Kuzmova, Simona Halep a avut ca adversară în sferturile de finală ale probei de simplu un alt cap de serie. Australianca Ashleigh Barty, locul 9 WTA și favorită cu același număr a tabloului, a dat o cu totul altă replică compatrioatei noastre, dar nu a putut să o împiedice să se impună tot în minim de seturi.

Constănțeanca a avut nevoie de prelungiri pentru fiecare set și s-a impus cu 7-5, 7-5 după o oră și 32 de minute în care a jucat inteligent și a fost ajutată din nou de serviciu. Cu un procentaj de 87% al primului serviciu și 75% puncte convertite pe acesta, Simona a dat doar 4 mingi de break adversarei și a reușit să salveze două dintre ele, în timp ce la retur ea a reușit să rupă în patru rânduri serviciul jucătoarei de la Antipozi beneficiind de 9 mingi de break. Cu o mobilitate la cotele sale cele mai bune, Simona a făcut față loviturilor de forehand ale australiencei și a găsit adeseori răspunsurile adecvate pentru a prelua inițiativa în punct. Accentuând pe reverul lui Barty, punctul slab al acesteia, Simona a pus-o pe adversara sa în situația de a comite nu mai puțin de 37 de erori neforțate față de 22 de puncte obținute pe lovituri direct câștigătoare. Raportul de 15 winner-e/21 de greșeli neforțate subliniază jocul mai compact al campioanei noastre aflată într-o formă de zile mari, una îmbucurătoare pentru semifinala în care o va întâlni pe Belinda Bencic (Elveția, 18 WTA).

După victoria de la simplu, pentru românce a venit și o veste tristă: perechea formată din Mihaela Buzărnescu și Irina Bara a pierdut partida din sferturile de finală ale probei de dublu disputată cu dublul alcătuit de letona Jelena Ostapenko și rusoaica Vera Zvonareva. Jocul întins pe durata unei ore a fost tranșat de Ostapenko și Zvonareva cu scorul de 6-0, 6-3, Mihaela și Irina părăsind competiția cu câte 215 puncte de clasament și un cec comun în valoare de 44.560 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp