Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid Open: Halep pierde finala, Tecău o dispută mâineAcero/AlterPhotos/ABACAPRESS/HEPTA/ Sport Pictures
11 Mai 2019

Mutua Madrid Open: Halep pierde finala, Tecău o dispută mâine

Simona Halep a făcut o finală din care are de învățat pe zgura de la Caja Magica și urcă doar o poziție în ierarhia WTA. Constănțeanca nu a putut repeta performanța din 2016 și 2017 de la Mutua Madrid Open, turneu de categoria Premier Mandatory cu premii totale în valoare de 7.021.128 USD, și a recunoscut fair-play după ultima minge a finalei că adversara ei, olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA, a fost mai bună decât ea în această seară.

Cu un raport lovituri câștigătoare/erori neforțate de 9/21 față de 25/29 ale batavei, Simona nu a putut opri seria de meciuri fără set pierdut a acesteia și a cedat cu 4-6, 4-6 după aproximativ o oră și jumătate de joc. Ajutată în multe momente și de șansă, cu mingi care au ciupit liniile sau cu o minge care ieșea în aut, dar a lovit-o în coapsă pe Simona, Bertens i-a dat o temă de studiu Simonei și staff-ului său pentru a descoperi antidotul pentru jocul prestat de aceasta.

650 de puncte de clasament și un cec în valoare de 608.700 EUR primește campioana noastră, care se pregătește ca de luni să intre în cea de-a 277-a săptămână consecutivă în top 10 WTA, performanță superioară celei înregistrate de Serena Williams.

Speranțele pentru un triumf românesc la ediția din acest an a turneului rămân intacte după ce noaptea trecută Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat semifinala contra dublului format din olandezul Wesley Koolhof și grecul Stefanos Tsitsipas. Scorul de 6-4, 5-7, 10-5 conduce perechea româno-olandeză în finala probei de dublu masculin în care va evolua împotriva celei formate din argentinianul Diego Schwartzman și austriacul Dominic Thiem.

Alte știri din Tenis de câmp