Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid: Marius Copil, prima victorie într-un turneu de MastersSportPictures.eu
05 Mai 2014

Mutua Madrid: Marius Copil, prima victorie într-un turneu de Masters

Admis în baza unui wild-card pe tabloul principal al probei de simplu a turneului Mutua Madrid Open, dotat cu premii totale de 3.671.405 euro, Marius Copil a ținut să răsplătească încrederea organizatorilor și lui Ion Țiriac în special cu o victorie de senzație în fața unui jucător plasat cu peste 130 de locuri mai bine decât el. Marius, locul 164 ATP, l-a învins în turul inaugural al turneului pe Marcel Granollers, locul 30 ATP, în două seturi – 6-3, 6-4 – după 90 de minute de joc.

Marius nu a fost deloc intimidat de cartea de vizită a adversarului său, a început partida câștigând pe propriul serviciu și apoi a punctat cu un break, contracarat de Granollers cu un rebreak. Jocul variat al lui Marius i-a adus un nou break în ghemul 6, avantaj pe care românul l-a păstrat până la sfârșitul setului.

Jocul arădeanului devine mai exact pe măsură ce capătă încredere în forțele proprii, iar momentul bun al câștigării setului de debut este continuat cu un break în primul ghem al setului secund. Ghemurile sunt din ce în ce mai disputate, dar Marius face față cu succes jocului de pe fundul terenului practicat de Granollers și reușește să mențină avantajul ghemului în plus pentru a închide setul și meciul.

O zi importantă pentru jucătorul nostru în vârstă de 23 de ani, pe care o dorim repetată cât mai curând, poate chiar în turul secund al competiției, însă misiunea va fi mai dificilă. Adversarul său va fi învingătorul întâlnirii dintre bulgarul Grigor Dimitrov, locul 14 ATP și cap de serie numărul 12, și spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 63 ATP.

Alte știri din Tenis de câmp