Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid: Irina confirmăMarius Dobrescu / Mediafax Foto
05 Mai 2014

Mutua Madrid: Irina confirmă

Irina Begu, locul 117 WTA, confirmă perioada fastă prin care trece și prin victoria înregistrată astăzi în fața chinezoaicei Shuai Zhang, locul 41 WTA, în primul tur al turneului ce se dispută în capitala Spaniei.

Intrată pe tabloul principal pe baza unui wild-card, la fel ca și Marius Copil, Irina a oferit spectatorilor din La Caja Magica un spectacol frumos pe durata a 110 minute. Scorul final al întâlnirii 6-4, 7-5 arată echilibrul înregistrat pe teren, însă nu descrie întorsăturile care au adus emoții finalizate cu succes pentru suporterii români.

După un prim ghem făcut pe propriul serviciu făcut de chinezoaică, primul set a continuat cu o serie de 4 break-uri pentru a ajunge la 3-2 pentru adversara Irinei. Jucătoarea noastră a pus capăt succesiunii de break-uri după un ghem în care a anulat trei șanse ale adversarei pentru a readuce egalitatea la ghemuri. Așa cum se întâmplă de obicei, cel care pierde un ghem lung are probleme în ghemul următor, așa că Irina profită și se distanțează la 4-3 și apoi la 5-3. Ghemul 9 putea aduce încheierea setului, dar Zhang trece peste trei mingi de break și set ale Irinei și rămâne în set la capătul unui ghem în care s-au jucat 18 puncte. Irina este mult mai pragmatică pe propriul serviciu și își adjudecă setul la prima șansă pe care și-a construit-o.

Chinezoaica își reconfigurează strategia la începutul setului secund, lucru care dă roade rapid. Cu ghemuri scurte, câștigate la 15, Zhang ajunge la 5-1 și servește pentru set, dar ca un boxer ce își revine din pumni, Irina se mobilizează și face o serie de 6 ghemuri consecutive, trecându-și victoria în cont.

Jucătoarea noastră se pregătește pentru confruntarea din turul secund al competiției, programată miercuri în compania jucătoarei germane Sabine Lisicki, locul 16 WTA și favorita numărul 15 a tabloului.

Alte știri din Tenis de câmp