Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid: Irina cedează greu în șaisprezecimiAFP / Mediafax Foto
08 Mai 2014

Mutua Madrid: Irina cedează greu în șaisprezecimi

Într-un meci programat la sfârșitul zilei de ieri, Irina Begu a întâlnit-o pe Sabine Lisicki, jucătoare germană ce ocupă locul 16 WTA și a venit la Mutua Madrid Open ca favorita numărul 15 a tabloului. După un meci ce a durat o oră și jumătate, Lisicki s-a impus în două seturi cu scorul de 6-3, 6-4.

În prima parte a jocului, cele două tenismene au practicat un joc pragmatic ceea ce le-a adus în situația de a-și concretiza propriul serviciu în majoritatea ghemurilor. Break-ul care a făcut diferența a fost pe serviciul Irinei, în ghemul 6, la prima șansă pe care jucătoarea germană a avut-o. În celelalte două ghemuri anterioare în care a servit, Irina a anulat câte două șanse de break în fiecare pentru a se impune la avantaj.

Actul secund a fost caracterizat de același echilibru în teren, cu diferența că a fost ”condimentat” cu un break și un rebreak în plus față de primul. Aici break-ul decisiv a venit în ghemul 7 pe a treia șansă de care a dispus Lisicki.

Privind statistica, diferența a fost făcută de randamentul returului pe primul serviciu, cu doar 17% la Irina față de 38% pentru jucătoarea germană. Lisicki o va întâlni în optimi pe Simona Halep, în timp ce Irina părăsește Madridul cu un cec de 21.600 de euro și 65 de puncte de clasament.

Alte știri din Tenis de câmp