Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mutua Madrid: Halep, repetiție reușită pentru finala de mâineSportPictures.eu
10 Mai 2014

Mutua Madrid: Halep, repetiție reușită pentru finala de mâine

Petra Kvitova, cehoaica de pe locul 6 WTA, a fost o nucă tare pentru Simona în semifinala de astăzi de la Mutua Madrid Open. După un scenariu pe care l-am mai văzut în meciul din optimi contra jucătoarei germane Sabine Lisicki, Halep a învins în decisiv, după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi. Scorul final – 6-7, 6-3, 6-2 – a fost stabilit după mai bine de două ore și jumătate de joc pe o căldură de 30 de grade căreia Simona i-a făcut față, în timp ce problemele medicale ale Kvitovei i-au limitat cehoaicei resursele. Astmul de care suferă a sufocat-o în ultimul set, în care Simona a fost mult mai răbdătoare și greșelile neforțate ale Kvitovei au curs pe bandă.

Nu același final era întrezărit după primul set al partidei. Cehoaica a impus ritmul în debutul partidei și a pus în dreptul ei primul break pentru a se distanța la 4-2 pe fondul unui joc în forță, mult mai sigur decât cel al Simonei. Constănțeanca își apără bine poziția și reușește rebreak-ul și egalează la 4. După 8 ghemuri disputate urmează două ghemuri albe, în cel de-al doilea Simona servind pentru a rămâne în set. Halep a avut în serviciu o armă puternică, reușind ași chiar și pe serviciul 2. S-a ajuns la tiebreak, unde Kvitova pleacă cu două minibreak-uri și se distanțează la 4-0. Urmează un nou serviciu al cehoaicei, pare a fi as, dar arbitra de scaun Eva Asderaki coboară din scaun și indică urma corectă a mingiei și dictează serviciul 2. Kvitova acceptă decizia și comite dublă greșeală, ceea ce îi oferă o șansă în plus Simonei, de care profită pentru a se apropia la 4-3 și apoi 6-4. Nu a mai apucat să se apropie mai mult deoarece cu o dublă greșeală, prima, îi cedează setul cehoaicei după o oră și cinci minute de joc.

Revenită după o pauză de vestiar, Simona servește prima în setul secund și cedează break-ul. Kvitova face 2-0, apoi se ajunge la 3-1, moment în care intrăm în cu totul alt film, dar cu aceiași actori. Simona dezlănțuie furtuna pe teren, câștigând o serie de 7 ghemuri consecutive. Kvitova se topește văzând cu ochii, greșelile neforțate curg și nici a doua intervenție la banca de odihnă a antrenorului ei nu are efectul de a-i oferi un antidot pentru jocul româncei.

După ghemul de final al setului secund, în care a opus o rezistență mai consistentă, Petra reușește să câștige un ghem pe propriul serviciu pentru a reduce diferența la 1-2 în setul decisiv după ce a anulat 3 mingi de break. Simona continuă să servească și să câștige pe propriul serviciu în ghemuri scurte și să o chinuiască pe Kvitova pe serviciul acesteia. Pentru a obține al doilea ghem în set, Petra a trebuit să joace din nou 14 puncte și să anuleze încă două mingi de break. A fost și ultimul ghem câștigat, cu eforturi vizibile de a se deplasa în teren și vădit iritată de răbdarea Simonei. Românca pune capăt chinurilor adversarei sale cu o altă serie de trei ghemuri și zâmbește din nou fericită în fața camerelor de luat vederi.

Tribunele populate cu o mulțime de români salută victoria și speră că a fost doar o repetiție pentru finala de mâine în care adversară îi va fi rusoaica Maria Sharapova, locul 9 WTA. Meciul este programat pentru ora 17:30 și va fi transmis de Dolce Sport 1.

Alte știri din Tenis de câmp