Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Monica, responsabilă cu trofeele
11 Ian 2014

Monica, responsabilă cu trofeele

Monica Niculescu începe fulminant 2014 cu două finale câștigate în primele două săptămâni ale anului! După ce în 2012 a ridicat la Hobart trofeul deasupra capului împreună cu Irina Begu, Monica a repetat plăcuta experiență împreună cu cehoaica Klara Zakopalova.

Cele două formează un cuplu foarte bine sudat, ceea ce ne dă speranțe pentru un Australian Open de excepție pentru ele. Primul titlu WTA al Monicăi a fost cucerit la Budapesta în 2009 alături de rusoaica Alisa Kleybanova, cel de astăzi fiind cel de-al patrulea la dublu pentru jucătoarea născută la Slatina.

Meciul de azi le-a opus Monicăi și Klarei un cuplu redutabil format din americanca Lisa Raymond și chinezoaica Shuai Zhang. Sorții păreau să le zâmbească fetelor noastre după prim un set încheiat cu 6-2 după două break-uri și trei ghemuri albe. Setul al doilea, pornit promițător și dus până la 4-1 de Monica și Klara, aduce o schimbare neașteptată. Americanca, fostă lider în clasamentul jucătoarelor de dublu, și-a pus în valoare experiența acumulată în cei 20 de ani de când a intrat în circuitul profesionist și a reușit săși capaciteze coechipiera pentru a remonta situația. Urmează o perioadă în care europenele nu reușesc să își facă serviciul și setul se finalizează cu un tiebreak în care Lisa și Shuai au fost un pic mai exacte – 7-5 și Monica și Klara pierd al doilea set în cele 8 meciuri jucate în acest an. Suspansul s-a continuat în super-tiebreak, când de la 1-6 Monica și Klara se regăsesc și le barează accesul adversarelor la trofeu. Cele două sunt peste tot pe teren și închid 10-8 super-tiebreak-ul. Cu siguranță, primele gânduri ale lor după ridicarea trofeului de la Hobart s-au îndreptat către tragerea la sorți de la Australian Open, ce va avea loc luni.

Alte știri din Tenis de câmp