Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Mitu învinge după un meci maratonCosmin Iftode / SportPictures.eu
21 Iul 2015

Mitu învinge după un meci maraton

Primul tur al turneului Nurnberger Gastein Ladies ce se desfășoară la Bad Gastein, în Austria, având ca premii totale 250.000 euro, a avut printre protagoniste două jucătoare românce.

Andreea Mitu, locul 72 WTA, a disputat cea mai tensionată partidă a zilei, întâlnirea cu Barbara Haas, locul 307 WTA. Beneficiară a unui wild-card oferit de organizatori, austriaca a opus rezistență timp de 3 ore jucătoarei noastre. După ce a tranșat în 30 de minute primul set, Andreea a avut două mingi de meci la 5-4 în setul secund însă Haas a pus capăt șirului de break-uri și și-a făcut serviciul pentru a egala situația pe tabelă. Tiebreak-ul a fost controlat de austriacă și astfel s-a ajuns în decisiv, unde  la 4-3 pentru adversara sa, după un ghem de 24 de puncte, Andreea a evitat cedarea unui break ce se putea dovedi capital pentru soarta meciului. Pe următorul serviciu al româncei Haas a continuat să pună presiune și a fost rândul ei să beneficieze de două mingi de meci, dar Andreea a avut puterea de a întoarce scorul și decizia s-a luat în tiebreak. Cu egalitate la 3 și apoi la 5, cea care a făcut diferența a fost Andreea, scorul final al partidei fiind 6-1, 6-7 (5), 7-6 (5).

În turul următor, ea o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre campioana de la București, slovaca Anna Karolina Schmiedlova, locul 44 WTA și cap de serie 7 al tabloului, și Patricia Mayr-Achleitner, locul 205 WTA, posesoare al unui wild-card.

Din păcate, într-un alt meci al zilei Ana Bogdan a cedat în minim de seturi cu scorul 6-4, 6-2 în întâlnirea cu ucraineanca Maryna Zanevska, locul 133 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp