Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Mircea Rednic, noul antrenor al lui Dinamo BucureștiCosmin Iftode / SportPictures.eu
06 Mai 2015

Mircea Rednic, noul antrenor al lui Dinamo București

Mircea Rednic a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo București, în locul lui Flavius Stoican, care și-a reziliat contractul cu gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare în cursul zilei de miercuri.

În vârstă de 53 ani, Mircea Rednic a antrenat-o în acest sezon pe Petrolul Ploiești, cu care și-a reziliat contractul după etapa a 30-a. El a mai pregătit-o pe Dinamo în două rânduri (2006-2007 și 2008-2009), reușind să câștige titlul de campion național în 2007.

Ca fotbalist, Mircea Rednic a jucat șapte ani pentru 'alb-roșii', cucerind cinci trofee: 2 titluri de campion (1984, 1990) și 3 Cupe ale României (1984, 1986, 1990).

"Sunt foarte fericit că am revenit la Dinamo, îmi doream de mult acest lucru", a declarat Rednic miercuri, în cursul unei conferințe de presă, dezvăluind că durata acordului semnat cu "alb-roșiii" este de doi ani.

"Odată cu revenirea mea, cred că s-a terminat cu construcția-reconstrucția de la Dinamo. Am acceptat să preiau echipa de acum, pentru a vedea cum se descurcă băieții în aceste patru meciuri care au mai rămas de disputat. Am văzut calitate în lotul actual. Sunt jucători buni, pe care vreau să-i văd la antrenamente, să discut cu ei. Sunt sigur că dacă va exista disciplină și respect, vom începe, de anul viitor, să ne batem iarăși pentru câștigarea campionatului", a adăugat noul tehnician dinamovist.

Acționarul majoritar al clubului Dinamo, Ionuț Negoiță, a motivat numirea lui Mircea Rednic prin faptul că Dinamo "avea nevoie de o persoană cu care să se poată crea un proiect pe termen lung".

"Ne dorim profesionalism, creștere, dar una durabilă, performanță și o perioadă în care să ajungem cât mai repede sus și să stăm cât mai mult acolo. Campionatul ăsta a fost setat pentru locurile 1-3, așa a fost și bugetat și avem șanse să recuperăm, nu neapărat locul 3, dar să ne apropiem", a spus Negoiță.

Acesta a anunțat, totodată, că sunt șanse foarte mari ca FC Dinamo să iasă din insolvență la finele acestei luni. "Avem vești bune, suntem optimiști, avem șanse mari de a ieși din insolvență la final de mai", a precizat Ionuț Negoiță.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Fotbal