Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Minifotbal: România debutează sâmbătă la Cupa Mondială din SUAMihai Spiridonica / Mediafax Foto
20 Mar 2015

Minifotbal: România debutează sâmbătă la Cupa Mondială din SUA

Naționala României, campioana europeană en titre, va debuta sâmbătă, contra Indiei, la prima ediție a Cupei Mondiale de minifotbal, competiție găzduită de Statele Unite, în perioada 21-29 martie.

Partida cu India va avea loc la Allen (Texas), de la ora locală 19,00 (duminică, 02,00, în România). În al doilea meci, tricolorii vor înfrunta Mexicul, duminică, la Wichita (Kansas), de la ora locală 16,00 (23,00, la București), iar ultimul meci din grupă este programat luni, tot la Wichita, de la ora locală 19,30 (marți, 02,30 în România), contra Germaniei.

În Grupa A se află echipele SUA, Cehiei, El Salvador și Kazahstan, iar din Grupa C fac parte Canada, Serbia, Brazilia și Rusia.

În data de 26 martie sunt programate sferturile de finală, la Tulsa, Allen și Wichita, iar semifinalele și finalele vor avea loc la Chicago, pe 28 și 29 martie.

Naționala României a cucerit, pe 30 noiembrie anul trecut, al cincilea său titlu european consecutiv la minifotbal, după ce a învins Slovenia cu scorul de 1-0 (0-0), în finala miniEURO 2014, la Herceg Novi (Muntenegru).

România a câștigat toate cele cinci ediții ale Campionatului European: Slovacia (2010), Tulcea (2011), Chișinău (2012), Grecia (2013) și Herceg Novi (2014).

Tiberiu Lajos, selecționerul echipei naționale de minifotbal, a anunțat un lot de 15 jucători pentru prima ediție a Cupei Mondiale. Lajos mizează în mare parte pe aceiași jucători care au cucerit cel de-al cincilea titlu european.

Lotul cuprinde portarii Cristian Popa și Bogdan Rădulescu și jucătorii de câmp Nicolae Dan Costândana, Gabriel Tănase, Ioan Mircea Popa, Radu Burciu, Alin Cosmin Iacob, George Adrian Călugăreanu, Miroslav Cosmin Nicolin, Iulian Apostol, Toma Vincene, Emilian Chivu, Răzvan Dumitru Radu, Gabriel Cosmin Crăciun, Ciprian Ursu.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Fotbal