Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Mihai Macovei e pe primul loc în topul placajelor date până acum, la Cupa MondialăAdrian Piclisan / Mediafax Foto
07 Oct 2015

Mihai Macovei e pe primul loc în topul placajelor date până acum, la Cupa Mondială

Naționala de rugby a României a obținut prima victorie la Cupa Mondială din Anglia, 17-15 cu echipa Canadei și se pregătește de ultimul meci, de pe 11 octombrie, cu Italia. Marcator a două eseuri, căpitanul echipei, Mihai Macovei s-a remarcat și prin eficiența pe care a avut-o în apărare. Acest lucru a fost contabilizat și în statistica Cupei Mondiale, după acest meci jucătorul născut la Gura Humorului urcând în varful ierarhiei jucătorilor cu cele mai multe placaje date până acum, la Cupa Mondială.

Astfel, dupa trei meciuri, cu Franta, Irlanda si Canada, Macovei a strans 42 de placaje, conform site-ului oficial “rugbyworldcup.com”. Acesta este urmat de capitanul Georgiei, Mamuka Gorgodze, cu 40 de placaje date, acesta fiind ales de doua ori “jucatorul meciului” in intalnirile disputate de „lelos” in Grupa C. In top 3 este prezent un alt Stejar, Viorel Lucaci, aflat in primul XV in toate cele trei partide disputate de Romania. Acesta a reusit nu mai putin de 39 de placaje. Capitanul adversarei de ieri a Romaniei, Jamie Cudmore ocupa locul 4, cu 38 de placaje reusite, in timp ce scotianul Richie Grey inchide Top 5, cu 37 de placaje.

Mihai Macovei are sansa sa isi creasca aceasta cifra, in meciul de duminica, 11 octombrie, cu Italia, de la Exeter.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby