Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
Mihai Covaliu, noul președinte al COSRAndreea Alexandru / Mediafax Foto
15 Nov 2016

Mihai Covaliu, noul președinte al COSR

Adunarea Generală a Comitetului Olimpic și Sportiv Român a decis astăzi, în urma turului de scrutin, că fostul sabrer Mihai Covaliu să fie noul președinte al forului național olimpic.

Mihai Covaliu este campion olimpic în 2000 și medaliat cu bronz la ediția olimpică din 2008, altă performanță majoră fiind cea de campion mondial, în 2005, toate la proba de sabie. Ca antrenor al lotului național masculin de sabie, Mihai Covaliu a cucerit cu echipa României argintul olimpic în 2012 și aurul mondial în 2009.

Mihai Covaliu a fost inclus în Hall of Fame-ul scrimei mondiale în anul 2013.

Covaliu a acces la această funcție din cea de președinte al Federației Române de Scrimă, for la care este afiliat, prin secția de specialitate, CS Olimpia București. Federația Română de Scrimă este singura care la ultima ediție olimpică, Rio de Janeiro 2016, a cucerit o medalie de aur, sub președinția lui Mihai Covaliu.

Mihai Covaliu a câștigat cursa electorală disputată contra unei alte campioane olimpice, atleta Gabriela Szabo. Scorul electoral cu care s-a impus Mihai Covaliu a fost de 120 la 60 de voturi valabil exprimate.

Alte știri din Alte sporturi