Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Michael Wiringi s-a retras din rugby-ul de performanțăMircea Rosca / Mediafax Foto
28 Ian 2016

Michael Wiringi s-a retras din rugby-ul de performanță

Internaționalul Michael Wiringi a pus capăt carierei în rugbyul de performanță. Participant cu România la Cupa Mondială din Anglia din 2015, jucătorul neo-zeelandez a evoluat în țară la CSM Știința Baia Mare, cu care a jucat trei finale ale SuperLigii CEC Bank, în 2012, 2013 și 2015.

In varsta de 30 de ani, Wiringi a debutat pentru Romania anul trecut, intr-un meci cu Argentina XV, la World Rugby Nations Cup, de la Bucuresti. Mijlocasul la deschidere a jucat pentru Romania trei partide la Cupa Mondiala, in toate trei fiind titular, cu Irlanda, Canada si Italia.

“Crescut si educat in spiritul rugby-ului neo-zeelandez, Mike a fost dirijorul echipei, atat la nivel de club cat si nationala. A fost jucatorul capabil sa conduca si sa controleze ritmul si directiile de atac gratie viziunii clare a jocului a instinctului creativ si sigurantei in alegerea rapida a optiunilor tactice”, se precizeaza in comunicatul postat de oficialii clubului CSM Stiinta Baia Mare pe site-ul oficial al gruparii.

Wiringi a evoluat si pentru Lupii Bucuresti in Challenge Cup, competitie in care a marcat un eseu, patru transformari si o lovitura de pedeapsa in 11 partide jucate.

Mike s-a nascut si a crescut în Hawera, in Insula de Nord a Noii Zeelande, unde s-a apucat de rugby pe cand avea cinci ani. A jucat pentru echipa U23 de North Harbour, langa Auckland, apoi pentru echipa B din regiunea Northland, unde a fost antrenat de catre fostul jucator All Blacks, Walter Little. O problema de sanatate in familie l-a readus in Hawera, unde a evoluat pentru echipa Eltham-Kaponga în Liga Regiunii Taranaki, ca apoi, in urma unui anunt pe care l-a vazut sa ajunga in 2012 la CSM Stiinta Baia Mare.

Dupa patru ani petrecuti in rugbyul romanesc, Michael Wiringi s-a intors acasa, in Noua Zeelada, informeaza Federatia Romana de Rugby.

Michael Wiringi a suferit la finele lui 2014 o accidentare grava, dubla fractura de tibie si peroneu.

Alte știri din Rugby