Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Meci test: România - Samoa 17-13Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Nov 2017

Meci test: România - Samoa 17-13

Naționala de rugby a României a debutat cu o victorie în meciurile test ale lunii noiembrie, învingând Samoa cu 17-13 (3-10) pe Stadionul Național Arcul de Triumf. Stejarii s-au impus după un joc echilibrat, reușind să revină în partea secundă a întâlnirii.

Aceasta este a doua victorie a Romaniei in fata echipei din Samoa, din tot atatea intalniri, dupa cea din 1989.

Debutul partidei a stat sub semnul echilibrului, in primul sfert de ora cele doua echipe alternand inclestarea pe inaintare cu jocul cu piciorul, prin care au incercat sa surprinda apararea adversa cu baloane lungi, care sa pice in spatele liniei. Aflat la al treilea meci in tricoul Stejarilor, tanarul fundas Marius Simionescu a impresionat prin siguranta si luciditate. Prima ocazie de a deschide scorul au avut-o samoanii, in minutul 4, insa Tim Nanai Williams a ratat transformarea penalitatii, balonul trecand milimetric pe langa buturi. Dupa o perioada buna de tatonare, Stejarii au mutat jocul in 22-ul advers, presiunea pe care au pus-o determinandu-i pe adversari sa greseasca si sa fie penalizati. Astfel, in minutul 16 Florin Vlaicu deschide scorul, punand primele trei puncte pe tabela, 3-0, ratand o alta in minutul 22. In continuare jocul a adus in prim-plan defensiva celor doua echipe, apararea inaintata, agresiva pastrand nemodificat scorul pana aproape de finalul primei parti. In minutul 35, jucatorii din Pacific au egalat printr-o penalitate transformata prin Nanai Williams, 3-3 (min. 35). Trei minute mai tarziu, in urma unui mol rulant de 20 de metri, Motu Matu’u culca balonul in terenul de tinta, iar Williams transforma incercarea, marind avantajul echipei sale, 3-10.

Repriza a doua a fost extrem de disputata, samoanii incercand sa isi mareasca avantajul pe tabela, Stejarii fiind permanent in cautarea punctelor care sa intoarca rezultatul. Imediat dupa reluarea jocului, Florin Vlaicu a ratat reducerea ecartului, balonul sutat de acesta din lovitura de pedeapsa trecand pe langa buturi. In minutul 49, Williams si-a dus echipa la o diferenta de 10 puncte pe tabela, cea mai mare inregistrata pana in acel moment, printr-o penalitate, 3-13. Stejarii nu renunta si ataca continuu. Baloanele lungi trimise de Florin Vlaicu gasesc tusa, insa molurile Stejarilor se opresc in apararea solida si agresiva a insularilor. Presiunea pusa de romani si-a spus cuvantul, in minutul 58, dupa un efort colectiv la capatul unei faze prelungite de atac, Andrei Radoi reuseste primul eseu al Romaniei, transformat de Vlaicu, 10-13.

In minutul 65, Florin Vlaicu are sansa de a egala dintr-o noua penalitate, insa balonul trece pe langa butul drept. Finalul meciului ii gaseste pe Stejari in terenul de 22 advers, greselile facute de samoani aducand eliminarea capitanului acestora, Chris Vui (min. 73). Profitand de superioritatea numerica, romanii pun presiune pe pachetul de inaintare advers, Ionel Badiu se desprinde in urma unui mol rulant si plonjeaza in terenul de tinta. Florin Vlaicu transforma eseul si Romania se impune cu 17-13.

Victoria Stejarilor, corelata cu victoria Japoniei in fata celor din Tonga, 39-6, se va reflecta si in clasamentul World Rugby, Romania putand urca un loc in ierarhie, pana pe 14, adica o pozitie mai sus decat se afla acum.

Inaintea meciului de astazi a fost tinut un minut de reculegere în memoria medicului echipei Romaniei, Octavian Cimpian, care a incetat din viata joi dimineața, la doar 41 de ani.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby