Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Meci decisiv în Slovacia pentru calificarea la FIBA EuroBasket 2021 QualifiersRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Aug 2019

Meci decisiv în Slovacia pentru calificarea la FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers

După o serie de trei victorii consecutive în Grupa F a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers, naționala de seniori a României se află înaintea unui meci decisiv pentru calificarea în faza următoare a întrecerilor care vor decide în februarie 2021 tabloul complet al turneului final european.

Astfel, Vulturii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu au plecat spre Bratislava și vor evolua, miercuri, de la ora 19:00, impotriva selectionatei similare a Slovaciei, echipa pe care au invins-o la Ploiesti, in 10 august, cu scorul de 85-68. De altfel, gratie acestui succes, corelat cu dubla realizata in confruntarile cu Cipru, nationala Romaniei are la dispozitie mai multe variante pentru a accede in faza urmatoare a FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers.

Mai jos va prezentam clasamentul actual al Grupei F, precum si variantele pe care Vulturii le au pentru a-si continua drumul spre turneul final continental.

Clasament Grupa F
1. Romania – 6 puncte (cosaveraj general 259-201)
2. Slovacia – 5 puncte (218-224)
3. Cipru – 4 puncte (272-324)

Tinand cont de reglementarile FIBA si de rezultatele din Grupa F, iata variantele Romaniei pentru o calificare in faza urmatoare:
- victorie in Slovacia
- infrangere in Slovacia pana la 17 puncte (17 inclusiv, deoarece Romania are un cosaveraj general mai bun decat Slovacia).

Pentru meciul de la Bratislava, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul Tudor Costescu a decis sa mearga pe acelasi lot de 12 baschetbalisti care a imbracat tricoul nationalei tricolore la ultimul meci de la Ploiesti, cu selectionata Ciprului. Astfel, iata numele celor care vor evolua maine la Bratislava:

Giordan WATSON – CSM CSU Oradea
Lucas TOHATAN – BC CSU Sibiu
Radu VIRNA – Steaua Bucuresti
Mirel DRAGOSTE – SCM Timisoara
Tudor GHEORGHE – BCMU FCA Pitesti
Radu PALICIUC – BCMU FCA Pitesti
Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
Iulian ORBEANU (BCMU FCA Pitesti)
Bogdan POPA (SCMU Craiova)
Alexandru OLAH (Kangoeroes Basket Mechelen)
Emanuel CATE (UCAM Murcia CB)
Bogdan TIBIRNA (CSM CSU Oradea)

 

Meciul de la Bratislava, programat sa se desfasoare miercuri, cu incepere de la ora 19:00, va fi transmis in direct in regim de live-streaming pe canalul de youtube al FIBA si poate fi urmarit - AICI

În faza urmatoare se califica doar ocupanta primului loc din Grupa F, echipa care va accede in faza urmatoare si va juca in cadrul Grupei A din FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers impotriva puternicelor nationale ale Spaniei, Poloniei si Israel. Pentru aceasta faza, FIBA a anuntat trei ferestre de meciuri duble: in februarie si noiembrie 2020, dar si in februarie 2021.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet