Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Marius Mitrache, singurul român de pe podium la etapa de drift de la Palatul Parlamentului
28 Iun 2016

Marius Mitrache, singurul român de pe podium la etapa de drift de la Palatul Parlamentului

Marius Mitrache a fost singurul pilot român care s-a clasat pe podiumul celei de-a doua etape a Campionatului Național de Drift 2016, care s-a bucurat de o prezență internațională masivă, cu nu mai puțin de 30 de piloți din Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Turcia și Polonia, informează Romanian Drift Community printr-un comunicat.

Etapa a fost câștigată de ucraineanul Dmytro Illiuk, cel care are în palmares un titlu de campion al Europei de Est, în timp ce poziția secundă a fost ocupată de bulgarul Krasimir Stefanov. Printre românii care s-au mai clasat în Top 8 se numără Sorin Ene, Călin Ciortan, Istvan Szabo , Miklos Laszlo și Iulian Jumuga. În total, 59 de piloți au luat startul a etapă, printre care și bulgăroaica Kristalina Stefanova, care la 15 ani a reușit să încheie pe 2 la clasa Debutanți.

"Au fost momente memorabile, iar spectatorii care au îndurat temperaturile caniculare în aceste două zile sunt adevărații eroi", a declarat Denis Manea, președintele Comisiei de Drift din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul a avut loc pe cel mai rapid circuit stradal de drift din Europa, în jurul Palatului Parlamentului, acolo unde derapajele controlate s-au efectuat și la viteze de 170 de kilometri la oră. 

Următoarea etapă este programată pentru 16-17 iulie pe traseu montan la Pojorâta, Rarău, în timp ce finala sezonului va avea loc tot la București pe 30 septembrie - 1 octombrie.

Alte știri din Motorsport