Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Marica înscrie, Steaua învingeAleksandar Djorovic / Mediafax Foto
29 Ian 2016

Marica înscrie, Steaua învinge

Al doilea meci de pregătire al Stelei disputat în cantonamentul de la Belek s-a încheiat ca și primul, cu o victorie a elevilor lui Laurențiu Reghecampf. În această seară adversari au fost austriecii de la Sturm Graz, echipă clasată pe locul 4 al Tipico Bundesliga ce a deranjat în câteva rânduri în ofensivă, a acoperit bine terenul și a fost alertă în defensivă.

Laurențiu Reghecampf a trimis în teren la primul fluier următorul 11: Niţă - Râpă, Papp, Varela, Toşca - Muniru, Pintilii, Carp - Enceanu, Marica, Hamroun.

O formulă de echipă inedită, cu trei mijlocași cu profil defensiv, astfel încât era de așteptat ca greul în ofensivă să fie dus de tridentul de atac. Marica și Hamroun au fost cei care s-au zbătut cel mai mult și din colaborarea lor a rezultat în minutul 15 prima fază importantă a partidei: o pasă ”printre” trimisă de algerian l-a găsit în careul advers pe Marica, iar portarul austriecilor a intervenit târziu și l-a faultat pe vârful Stelei. Arbitrul întâlnirii a dictat penalty, dar execuția lui Hamroun a fost dezamăgitoare, balonul trimis de el trecând peste transversală. Replica adversarilor a fost imediată, iar Varela a deviat în corner o minge trimisă periculos de vârful austriecilor. Pe final de repriză tot algerianul a semnat și cea mai mare ocazie a primei părți cu o lovitură de cap la centrarea lui Râpă, balonul trimis de el din 6 metri trecând puțin peste transversală. 

Pe parcursul reprizei secunde au intrat în joc din postură de rezerve Cojocaru, Momcilovic, Tudorie, Bawab, Stefănescu și Chitoşcă. Golul a picat în minutul 61, când nou-intratul Chitoșcă a trimis o pasă inspirată în careu pentru Marica și cu ajutorul portarului advers, Marica înscrie cu un șut la colțul scurt. Austriecii au fost aproape de a egala în câteva rânduri, dar ori Cojocaru a fost la post, ori Bawab a respins de pe linia porții, ori șuturile trimise au ocolit poarta Stelei. Ultima fază notabilă a fost reluarea lui Momcilovic după lovitura de colț executată de Hamroun, incontestabil omul meciului pentru Steaua.

S-a încheiat Steaua – Sturm Graz 1-0 (0-0), un joc în care Reghecampf a experimentat și s-a edificat. Duminică, 31 ianuarie, Steaua îi va întâlni pe bulgarii de la Ludogoreț într-o nouă partidă transmisă de canalul Digi Sport.

Alte știri din Fotbal