Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Marica:  ”Tinerii trebuie să aibă încredere în calitățile lor”SportPictures.eu
29 Iul 2014

Marica: ”Tinerii trebuie să aibă încredere în calitățile lor”

Ciprian Marica este protagonist în rubrica UEFA Training Ground de pe site-ul oficial al forului european.

Într-un filmuleț postat pe uefa.com, căpitanul echipei naționale le oferă sfaturi tinerilor care își doresc să ajungă fotbaliști la cel mai înalt nivel. ”Cel mai ușor pentru mine este atunci când pătrund în careu din partea stângă și lovesc balonul cu dreptul către colțul lung. Când lovești mingea bine către colțul lung, e cel mai greu pentru un portar să poată respinge”, spune atacantul, care are rolul de a explica execuțiile din unghi.

”E important să îți muți mingea pe piciorul de bază la momentul potrivit. Când nu ești presat de timp, întotdeauna gândește-te în ce colț, scurt sau lung, vrei să trimiți mingea. Le transmit tinerilor jucători să aibă încredere în ei, în calitățile lor”, mai spune Ciprian Marica pe site-ul uefa.com.

La rubrica UEFA Training Ground, jucători faimoși precum Kaka, Roberto Carlos, Ibrahimovic sau Pirlo dezvăluie câteva dintre trucurile care i-au transformat în adevărate vedete ale fotbalului mondial.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Fotbal