Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Marian Oprea, singurul român într-o finalăRazvan Lupica / Mediafax Foto
08 Mar 2014

Marian Oprea, singurul român într-o finală

Sâmbătă, 8 martie, au continuat probele Campionatului Mondial de atletism în sală, la Sopot, Polonia. România a intrat în calificările a patru probe, dar a ieşit cu bine doar din una.

 

Triplu salt (m)

Marian Oprea, singurul nostru sportiv cu statut de favorit nu numai pentru pătrunderea în finală, dar şi la medalie, a câştigat proba de triplu salt la masculin, cu o primă încercare de 16,68 m şi o a doua de 17,02, ultima contând în clasament. Românul a renunţat la a treia încercare, fiind deja calificat, deoarece sărise peste 16,90 m, limita impusă de regulamentul concursului. Practic, el a fost şi singurul concurent care a reuşit să treacă pragul.

Mâine, de la ora 18:10, Marian Oprea va sări pentru o medalie, iar noi sperăm să fie de aur.

 

Aruncarea greutăţii (f)

Anca Heltne s-a clasat doar pe locul 11 în calificările probei de aruncarea greutăţii, cu o singură aruncare punctată, de 17,35 metri, a doua din trei încercări. Nefiind în primele opt, Anca nu prinde finala de duminică, de la ora 19:50.

 

Ştafeta de 4 x 400 m (f)

Fetele din proba de ştafetă 4 x 400 metri, Bianca Răzor, Mihaela Nunu, Sanda Belgyan, Andreea Panainte, Adelina Pastor şi Camelia Gal, au alergat în calificări, dar fără a reuşi intrarea în primele șase echipe. Luând startul în seria 1, au ieşit pe locul 4, cu timpul 3:38,18 minute, după Marea Britanie şi Rusia, calificate în finală, şi după Italia.

Din seria 2, s-au calificat de pe locurile unu şi doi SUA şi Jamaica, dar şi Polonia şi Nigeria, având timpi mai buni decât locurile trei şi patru din seria 1. Finala va fi duminică, de la ora 18:45.

 

Săritura în înălţime (m)

Mihai Donişan a ratat calificarea în finală, deşi a sărit peste ştacheta la 2,25 m, la fel ca ultimii doi sportivi care au primit dreptul de a concura mai departe. Practic, Marian a fost pe locul nouă, primul „sub linie”.

 

Pentru mâine (9 martie), rămânem conectaţi la Campionatele Mondiale de atletism indoor doar pentru Marian Oprea, la triplu salt.

Alte știri din Atletism