Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Marcel  Țenter va antrena Alba FehervarSportPictures.eu
30 Mai 2014

Marcel Țenter va antrena Alba Fehervar

Antrenorul reprezentativei masculine a României, Marcel Țenter, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc, astăzi, în localitatea Szekesfehervar, că a semnat un acord oficial pentru următorul sezon cu fosta campioană a Ungariei, Alba Fehervar.

Astfel, la fel ca si in cariera de sportiv, cand a ales sa joace pentru prima oara in afara granitelor tarii la echipa maghiara Hodmezovasarhely, si in calitate de antrenor, Marcel Tenter alege sa plece pentru prima oara din tara tot la o echipa din campionatul Ungariei, urmand ca in sezonul viitor sa conduca staff-ul tehnic al Alba Fehervar.

În vârstă de 45 de ani, fostul mare internațional, component de bază în anii ’90 al naționalelor de juniori și seniori ale României, și-a început cariera de antrenor la U-Mobitelco Cluj-Napoca, în 2009, ca secund al americanului Tab Baldwin. Sezonul următor, Țenter și-a trecut în cont primul trofeu din noua carieră, cucerind laurii naționali ai Diviziei A, ediția 2010/2011, ca antrenor principal al grupării clujene. Din 2012, a trecut la timona echipei Gaz Metan Mediaș și a obținut o performanță notabilă chiar din primul sezon, cucerind Cupa României. În plan internațional, Țenter a realizat rezultate deosebite cu gruparea din Mediaș și în EuroChallenge, reușind în două sezoane să facă multe “victime” care proveneau din țări cu tradiție în baschetul european.

Anul acesta, după o scurta experiență în play-off pe banca SCM U Craiova, s-a decis să preia de azi bagheta de antrenor principal al Alba Fehevar, înlocuindu-l pe spaniolul Carlos Lorenzo Frade Centeno. Noua echipă a antrenorului Marcel Țenter este mai cunoscută iubitorilor de baschet ca Albacomp Szekesfehervar, noua denumire Alba Fehervar fiind anunțată oficial în 2013. Clubul din Szekesfehervar are o tradiție mare atât în Ungaria, unde a cucerit mai multe trofee de-a lungul ultimelor două decenii – ultimul titlu de campion l-au obținut in 2013, cât și în Europa, fiind o abonată a participărilor în Korac Cup, Saporta Cup, FIBA Europe Cup, EuroChallenge și EuroCup, informează frbaschet.ro.

Alte știri din Baschet