Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Madrid: O singură româncă merge mai departe în calificăriStefan Micsik / Mediafax Foto
02 Mai 2014

Madrid: O singură româncă merge mai departe în calificări

În prima zi a calificărilor turneului Mutua Madrid Open din capitala Spaniei a fost programată o întâlnire 100% românească între Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru. Întâlnirea a avut o derulare palpitantă, balanța înclinând succesiv de o parte și de cealaltă, în cele din urmă victoria fiind trecută în contul Monicăi cu scorul de 7-5, 7-5.

Monica a întors de la 1-2 la 5-2 în primul set, dar Alexandra nu a cedat și a revenit pentru a egala la 5. Niculescu a stopat elanul colegei sale, și-a făcut serviciul și a închis setul cu un break alb. Ea a exploatat momentul bun și s-a detașat apoi la 3-0 în debutul actului secund, dar Alexandra a revenit în joc pentru a egala la 3, apoi la 4. Părea a fi o conjunctură favorabilă Alexandrei, mai ales după ce ea a reușit break-ul pentru 5-4 la capătul unui ghem lung, însă Monica face o nouă serie de trei ghemuri consecutive și câștigă întâlnirea.

În turul următor Monica o va întâlni pe slovaca Jana Cepelova, locul 52 WTA, iar dacă trece de jucătoarea slovacă se va alătura Simonei Halep, Soranei Cîrstea și Irinei Begu. Cele trei românce intrate direct pe tabloul principal vor întâlni în primul tur o jucătoare venită din calificări, pe cehoaica Petra Kvitova (6 WTA), respectiv pe chinezoaica Shuai Zhang (41 WTA).

Într-un alt meci al tabloului de calificări Alexandra Cadanțu a abandonat în întâlnirea cu jucătoarea elvețiană Belinda Bencic (98 WTA) la scorul de 6-4, 3-0 în favoarea adversarei sale.

Alte știri din Tenis de câmp