Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Macovei: Sper să arătăm sâmbătă ca o echipă care vrea să facă o figură frumoasă la CM 2015SportPictures.eu
05 Nov 2014

Macovei: Sper să arătăm sâmbătă ca o echipă care vrea să facă o figură frumoasă la CM 2015

Căpitanul echipei de rugby a României, Mihai Macovei, își dorește o revanșă în fața echipei SUA în meciul de sâmbătă de la Arcul de Triumf, pentru a face uitată prestația slabă a ''Stejarilor'' în meciul de acum 2 ani, când americanii s-au impus cu 34-3.

''Așteptăm de 2 ani acest meci, am fost atunci în teren și nu am făcut un joc deloc bun și mi-a rămas gândul la acel joc. Am avut 3 zile de antrenamente și sperăm că suntem pe drumul cel bun, începem de acum să pregătim Cupa Mondială și sperăm ca sâmbătă să arătăm ca o echipă care vrea să facă o figură bună la Cupa Mondială. Pe suporteri îi așteptăm cu mult drag, chiar dacă vremea nu este așa de primitoare, dar avem nevoie de ei. Eu zic că vom trece cu bine de acest meci și vom câștiga sâmbătă'', a declarat Macovei cu prilejul unei conferințe de presă la sediul FR de Rugby.

În această lună, "Stejarii" vor mai susține două meciuri test, cu Japonia (15 noiembrie), de la ora 16,00, și cu Canada (22 noiembrie), de la ora 18,30.

Președintele Haralambie Dumitraș, care a jucat o dată împotriva americanilor în 1988 la Moscova (7-17), a opinat că seria de meciuri din luna noiembrie pune bazele echipei pentru CM 2015: ''Meciul de sâmbătă este foarte interesant pentru ambele echipe, foarte apropiate în ranking-ul mondial. Dar pentru că este anul premergător Cupei Mondiale, echipele sunt în pregătire și de aceea cred că au dispărut și toate biletele. Acest meci prezintă un interes din punct de vedere al spectacolului rugbystic. Le doresc succes ambelor echipe și cel mai bun să câștige, adică România. Cred că băieții vor fi la înălțimea evenimentului, este foarte important meciul, e dificil că este primul dintr-o serie, până îți găsești reperele, dar este multă determinare, multă pasiune și vom fi la înălțimea evenimentului''.

Antrenorul României, galezul Lynn Howells, a punctat de asemenea importanța acestui meci în perspectiva Cupei Mondiale: ''Este un meci foarte important pentru România, iar motivul este startul construcției echipei pentru Cupa Mondială. În acest meci au oportunitatea să joace un grup de jucători care nu au avut această șansă înainte. Nu îi subestimăm pe americani, ne amintim că acum 2 ani au câștigat la 30 puncte și așteptăm meciul cu interes''.

Antrenorul Mike Tolkin a declarat că revine cu plăcere în România: ''E bine să fiu din nou aici, ne-am descurcat foarte bine acum 2 ani. Știu că avem o istorie lungă, fără prea multe meciuri, dar sunt mulțumit că se va oferi o cupă învingătoarei meciurilor dintre noi. România este cea mai tare echipă din turneul nostru din luna noiembrie și așteptăm cu interes meciul de sâmbătă. E o echipă puternică fizic, dar cu abilități tehnice, nu e vorba doar de pachetul de înaintare. Noua Zeelandă a fost o oportunitate mare, poate unică în viață să joci cu ei, și a fost o mare provocare pentru jucătorii noștri, rugby-ul și fanii noștri să-i întâlnească, și am avut multe lucruri pozitive din acea experiență, și sper că ne va folosi la meciurile din Europa''.

Luis Stanhill, prezent acum 2 ani la meciul de la București, anticipa de asemenea un joc dificil: ''Am avut un meci greu acum 2 ani, ne așteptăm să fie la fel și acum. Venim după un meci istoric în America, dar acum ne gândim la turneul european''.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Rugby