Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Obiectiv: 2 victorii la Cupa MondialaSportPictures.eu
01 Mar 2014

Lynn Howells: Obiectivul Stejarilor la Cupa Mondială, două victorii

Antrenorul principal al Stejarilor, Lynn Howells, dorește la fel ca și omologul său din Georgia, Milton Haig, să se califice la Cupa Mondială de pe prima poziție, în grupa cu Noua Zeelandă, campionii en-titre.

Motivul principal al galezului este faptul că echipa calificată pe poziția Europe 1 va disputa pe 2 octombrie partida contra Noii Zeelande pe Millenium Stadium din Cardiff.

Italia și celelalte echipe din grupa D pot fi învinse, dar va trebui să jucăm foarte bine pentru a obține victorii.

Consider că pentru noi nu este important din ce grupă vom face parte, dar pentru mine personal ar fi foarte bine dacă am juca împotriva Noii Zeelande pe Millenium Stadium.

Romania, la fel ca și Georgia, și-a asigurat calificarea la Cupa Mondială din 2015 după ce a reușit să se desprindă de Rusia, echipă clasată pe locul trei în grupa 1A a Cupei Europene a Națiunilor.

A fost un parcurs lung. Nu ne-am calificat doar anul acesta, campania de calificare s-a desfășurat pe durata a doi ani. Este o mare oportunitate să fim calificati la Cupa Mondială cu două meciuri rămase de disputat în grupă.”

Stejarii își continuă astfel performanța de a se fi calificat la toate Cupele Mondiale de până acum, după victoria cu 32-6 în fața Spaniei, pe Cluj Arena.

Următorul meci va avea loc la Constanța, pe 8 martie, împotriva Belgiei, iar o săptămână mai târziu, meciul decisiv de la Tbilisi va stabili ierarhia în grupa 1A a Cupei Europene a Națiunilor.

Va fi o bună oportunitate pentru noi să jucăm meciul cu Georgia pe un stadion plin. Vom juca pentru câștigarea CEN și pentru a stabili cine va fi Europe 1 la Cupa Mondială. Ambele echipe sunt mai relaxate fiind deja calificate.”

“Scopul nostru la Cupa Mondială este să câștigăm două partide. Putem reuși atâta timp cât vom începe să jucâm constant 80 de minute, să fim capabili să surprindem multe echipe.

Am reușit acest lucru în noiembrie, când am câștigat împotriva echipelor din Tonga și Canada. Asta demonstrează că avem abilitatea să mergem în Anglia și să jucăm la victorie.

Dacă reușim să obținem două victorii la Cupa Mondială vom avea ocazia să ne pregătim pentru următoarea Cupă la fel ca echipele din primul eșalon valoric” a mai adăugat Lynn Howells.

Vă reamintim că primele două echipe clasate în Cupa Europeană a Națiunilor sezoanele 2013 și 2014 se califică direct la Cupa Mondială din Anglia de anul viitor. România se află în prezent pe poziția a doua, la egalitate de puncte cu liderul, Georgia.

Prima echipă calificată (Europe 1) va face parte din grupa C la Cupa Mondială, alături de Noua Zeelandă, Argentina, Tonga și prima calificată din Africa. Poziția secundă în CEN (Europe 2) va face parte din grupa D și va disputa meciuri cu: Franța, Irlanda, Italia și Canada.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby