Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Luptă acerbă pentru un loc pe podiumSportPictures.eu
22 Feb 2014

Luptă acerbă pentru un loc pe podium

Sâmbătă, 22 februarie, în etapa a 18-a a Ligii Naţionale de handbal masculin au avut loc două partide extrem de disputate: Ştiinţa Bacău – Potaissa Turda şi CSM Bucureşti – Dinamo. Ambele confruntări au fost extrem de interesante, rezultatele finale fiind stabilite în ultimele secunde.

În cel mai aşteptat meci al etapei, ocupanta locului doi, Potaissa Turda, s-a împiedicat pe terenul vicecampioanei Ştiinţa Dedeman Bacău. După un început echilibrat, 3-3 în primele minute, meciul s-a înclinat în favoarea oaspeţilor, până la pauză aceştia conducând ostilităţile: 7-11 (min. 23), 13-17 după 30 de minute de joc. Imediat după revenirea de la cabine, diferenţa a crescut până la un maxim de şase goluri (15-21, min. 37), moment în care gazdele s-au trezit şi au început cursa de urmărire. Cu portarul Tamaş blocând tot, handbaliştii din Bacău au reuşit să se apropie la un singur gol, 22-23 în minutul 45, apoi s-au ţinut cu dinţii de adversar, egalând în minutul 54 şi preluând conducerea în minutul 55, 26-25. Ultimele secunde au fost dramatice, oaspeţii ratând un 7 metri în ultimele secunde şi terminând această partidă fără trei puncte ca şi câştigate la un moment dat. Scorul final, Ştiinţa Bacău-Potaissa Turda 27-26 (13-17) relansează lupta pentru locul 2, "studenţii" apropiindu-se la doar 4 puncte de handbaliştii din Turda.

În cealaltă partidă a etapei, Dinamo a avut un meci neaşteptat de greu în deplasare, împotriva lui CSM Bucureşti, având în vedere poziţiile în clasament ocupate de cele două echipe înaintea acestui joc, Dinamo locul 4 iar CSM Bucureşti penultimul loc. În prima repriză ierarhiile s-au respectat, Dinamo conducând ostilităţile şi terminând repriza cu un avantaj logic de 16-13. Partea a doua a avut acelaşi scenariu până în ultimele 5 minute, când seceta din atacul dinamoviştilor s-a tradus în goluri marcate de gazde, tabela înregistrând 26-27 cu un minut înainte de final. Deşi au avut posesie şi destul timp la dispoziţie pentru a marca, jucătorii de la CSM nu au avut şi luciditatea necesară, oferind oaspeţilor o victorie cu emoţii şi trei puncte care îi menţin aproape de podium. S-a terminat CSM Bucureşti-Dinamo 26-27(13-16), ambele formaţii păstrându-şi locurile în clasament.

Alte știri din Handbal